AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Porsche gyártja az Audi és a Bentley V8-as motorjait

Ez persze logikus is, hiszen ezek a márkák mind a Volkswagen csoporthoz tartoznak. Az új 4000 köbcentis motor először a mostanában bemutatott Porsche Panamerában lesz kapható.

V8-as Porsche motor a rokon márkákban

A Porsche bejelentette, hogy az új 4000 köbcentis, V8-as motort, amelyet új gyárában készítenek, a Volkswagen csoport összes prémium márkájába beépítik. Ez érthető is, hiszen így gazdaságosabb a motorok gyártása és járulékos haszonként a szerviz munkája is valamivel könnyebb lesz. A V8-as motorok gyárát a héten avatták fel, a beruházás több mint 80 millió euróba került. A tervek szerint az üzem 400 alkalmazottja napi 200 motort tud majd legyártani. Az új gyár egy jóval nagyobb fejlesztési program része, a tervek szerint a Porsche egész bázisát átalakítják Stuttgart-Zuffenhausenben.

Porsche Panamera 4000 köbcentis

A turbómotor is lehet gazdaságosabb

A Porsche V8-as természetesen egy turbómotor, a turbófeltöltők a hengerek két sora között helyezkednek el, ez az elrendezés a Porsche szerint garancia a teljesítmény és a hatékonyság növelésére. A V8-as motorral a Porsche Panamera második generációja ugyanazt az 542 lóerős teljesítményt tudja produkálni, mint a régebbi Panamera Turbo S, csak éppen egy kisebb, gazdaságosabb motorral. Mondjuk azért nem aggódunk, hogy aki megengedhet magának egy Porschét vagy egy Bentleyt, az tud-e fizetni a benzinkútnál, de hát a környezetvédelem is fontos szempont. No meg az a kényelmi szempont sem utolsó, hogy a kedvenc Bentley autónkkal a közeli Porsche szerviz is felkereshető, ha éppen a motoron kell állítani valamit. 

Porsche Panamera V8 motor