AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI

Az évtized végére a Volkswagen konszernen belül is beköszönt az elektromos korszak, ám az erőteljes villanyautós felállás mellett azért a benzinmotoroktól sem feledkeznek meg a németek. Az erősebb modellekben viszont elektromos segítséget is kapnak majd a négyhengeres turbómotorok.

 

A dízelbotrány is hatással van a fejlesztésekre

 

A 2017-ben kirobbant Volkswagen-dízelbotrány következtében még több figyelmet fordít a konszern a hibrid és csak elektromos meghajtású járművek gyártására. A nyolcadik generációs Golfot is az új gondolkodásmód szerint tervezik. Jóllehet még 3 év van a megjelenésig, a külső dizájnra készített formatervek már elkészültek, a megjelenésig már nem is fognak rajta változtatni a tervek szerint. A már jól bevált 2.0 literes benzinmotor fog gondoskodni a hatékonyságról, újításnak számít viszont majd a 48 voltos elektromos rendszer, amellyel segédmotorként is funkcionáló indítómotort működtethetünk a járműben.

 

Volkswagen Golf GTI

 

Több kivitelben is elérhető lesz

 

A rendszerteljesítmény még nem ismert pontosan, de több mint valószínű, hogy minimum 265 lóerőről beszélünk, ugyanis mindenképp felül akarják múlni az aktuális GTI Clubsportot. Ha ezt összeadjuk az MQB padlólemez új verziójának min. 50 kilogramos súlycsökkentésével, jelentős dinamikai változásokkal számolhatunk, ráadásul még a fogyasztás is csökkenhetővé válik. Az ügyfelek jól össze fognak majd zavarodni, mivel most is kapható a Golf GTE, amely már most is a környezettudatosságot képviseli hibrid meghajtásával. A német autógyártó elképzeléseinek megfelelően 3 kivitelben értékesítik majd a 8. generációs hibrid Golfot: háromajtós ferdehátú, ötajtós ferdehátú és kombi verzióban. Sokan várják a kabriót is, de az nem fog szerepelni a kínálatban. Közelebbről majd csak 2019 utolsó negyedévében csodálhatjuk meg a hibrid Volkswagent.