AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

2020-ban érkeznek hazánkba az új generációs Volkswagenek

A Volkswagen autógyár a zéró szennyezőanyag-kibocsátású autók felé fordul: komoly pénzt invesztál az elektromos meghajtású, illetve önvezető járművek fejlesztésébe. 2020-ban érkezik meg Európa útjaira a márka új modellcsaládja.

 

20 milliárd eurós fejlesztés

 

A magyarországi Volkswagen márkakereskedéseknek a következő két év alatt jelentős fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, hogy felkészüljenek a 2020-ban érkező új technológiákra. Erről Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatója beszélt nemrég az MTI-nek. A wolfsburgi székhelyű német gyártó a következő időszakban a zéró szennyezőanyag-kibocsátású autók felé fordul, húszmilliárd eurót fordít az elektromos meghajtású, illetve önvezető járművek és az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztésébe. 2020-ban érkezik meg Európa útjaira a Volkswagen ID modellcsaládja, amelynek tagjai már új filozófiájú, valódi elektromos platformrendszerre tervezett járművek lesznek, nem pedig benzines platformon készült, elektromossá alakított autók. A konszern célul tűzte ki, hogy 2025-re az évi 12-15 milliós értékesítés egynegyedét az elektromosautó-eladások tegyék ki.

Az új generációs elektromos autók

Mi a helyzet Magyarországon?

 

Magyarországon jelenleg harminc Volkswagen márkakereskedés működik, hét ponton lehet elektromos járművet venni, és tizennégy szerviz alkalmas ezek javítására. 30-100 millió forintos fejlesztést kell végrehajtaniuk a márkakereskedéseknek ahhoz, hogy a konszern által meghatározott követelményeknek megfelelően alkalmassá váljanak az új technológiájú járművek értékesítésére és fogadására. Az infrastruktúra kiépítését, a szerelők és értékesítők képzését 2020 áprilisáig kell elvégezniük. Az elektromos és egyéb környezetbarát technológiájú járművek ára két-három éven belül annyira közel kerülhet a hagyományos technológiájúakéhoz, hogy valódi választás elé állíthatják a vevőket. Ehhez hozzájárul az állami szerepvállalás is.