AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

2019-es évad első futama

Webáruházunk örömmel támogatja a TMC Rallysport színeiben versenyző Takács Olivért, aki kiváló teljesítményt nyújt a különböző évadokban. Az idei évadban egy új kocsit – Skoda Fabia Cit Car-t – hajt majd, melynek tesztelését a Kakucs-Ring Kupa 4. fordulóján tartották meg. Az előző Citroenhez képest nagy fejlődést mutat az új jármű a maga 210 lóerőjével. Emellett 6 sebességes SADEV váltó van benne, és a világ talán legelismertebb sport lengéscsillapító gyártójának, a Reiger-nek a terméke. 

A verseny

 

A verseny idejére változékony időjárást jósoltak a meteorológusok, így több abronccsal is készült a csapat. 3 x 3 kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek, majd a végén a három körben futott legjobb időt értékelték.
Változékony időjárást jósoltak a meteorológusok, ezért több típusú gumit szereltettünk föl, esőre, hóra, száraz-tiszta időre. 
Az első körben a havas idő, valamint a jeges pálya miatt a Michelin Monte Carlo gumiját szerelték az autóra. A csúszós terep ellenére remek időt futott, abszolút értékelésben a 2. helyet szerezte meg, ám a második körben még jobb időt tervezett hajtani.
Közben az időjárás is javult, így az AVON egy esős pályára kialakított abroncsára váltottak a második körben. Ez sajnos rossz döntésnek bizonyult, mert 4 mp-et rontott az előzőhöz képest. Mivel a vetélytársak javítottak, így visszaesett az abszolút értékelés 8., és a kategória 3. helyére. 

 

Skoda Fabia Cit Car

 

Végeredmény

 

Végül, a nagy időbeli csúszás miatt, a rendezők úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a harmadik kört, így ez maradt a végeredmény is. Mindezek ellenére az autó tesztelése sikeresen zajlott, szuperül működött. Még persze akadnak rajta apróbb simítások, de felkészülten fogják várni az első rajtot. Sok sikert kívánunk Nekik a 2019-es évadhoz!