AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A 120 éves Rolls-Royce új kabrioletje

Egyelőre alig tucatnyi, kiválasztottnak volt szerencséje szemrevételezni a Rolls-Royce legújabb kabrioletjét. Esélye csak annak volt, akinek már legalább egy Rolls-Royce pihen a garázsában.

Márciusban még úgy volt, hogy nem lesz új modell

Májusban már lehet számolni a napokat, amíg hivatalosan is bemutatják az új Black-Badge-Cabriolettet. A Phantom Drophead Coupé kifutásával a márkának már csak egyetlen kabrioletje maradt elérhető, a Dawn. Egyelőre nyitott tetős Rolls-Royce csak Dawn rendelhető, és ez még egészen biztosan egy darabig így is marad. Egészen addig, amíg Black-Badge jelleget nem ölt. Ahogy a gyárban mondják, addig a vevőknek meg kell elégedniük a „standard modellel”, amennyiben ennek szónak a márkánál egyáltalán van valamilyen jelentése. A Black Badge viszont a márka vezére., vagyis Torsten Müller-Ötvös szerint „sötétet, direktet, erőset jelent.

Itt a Rolls-Royce új kabrioletje

Az új modell mindent és valamivel többet fog tudni

Az 5,3 méter hosszú és 2,6 tonnás cirkálót 6,6 literes, 12 hengeres motor fogja repíteni. 100-ra 5 másodperc alatt gyorsítva. A motor akkor is megy, amikor nem hallani és az ember azt gondolná, hogy a lámpánál egy start-stop automatika lépett működésbe. Pedig dehogy. Ilyesmit eszébe sem jut beszerelni a márkatulajdonos BMW-nek, mert minek, ki akar itt üzemanyagot megtakarítani. Egy Dawn ma 329.630 euróba kerül, vagyis bő 100 millióba. Aki ennyit ki tud adni érte, annak nem igen kell takarékoskodni az üzemanyagon. Az új modellre várók egyébként nem az áresésben reménykednek, hanem abban, hogy a gyártó feloldja a 250km/h felső sebességhatárt.