AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Volkswagen Golf a legnépszerűbb és a legbiztonságosabb is

A dízelbotránnyal elfoglalt Volkswagent azért érik örömhírek is időnként, és nem is olyan ritkán. A Volkswagen Golf a tavalyi éves 235 935 darabos németországi forgalomba helyezési számával, vagyis az új eladással, köröket vert a második helyre befutott Opel Astrára, amelyből 65173 darabot adtak el német földön.

Jó minősítés, nagy biztonság

További jó hír a Wolfsburgiak számára, hogy az immár 7. generációban gyártott sikermodell a legjobb minősítést, a legmagasabb pontszámokat kapta az Euro NCAP töréstesztjén. Az utasvédelemben az elérhető pontok 94 százalékát gyűjtötte be. Ugyancsak kimagaslóra értékelték a gyermekek védelmét, amelyben a Golf 84 százalékra teljesített. A gyalogossal ütközésnél a mutató 65 százalék volt. A biztonságot növelő felszerelések tekintetében a modell 71 százalékot ért el. Széria felszerelés a Golfban az ASR, ABS, EDS, MSR, az első és az oldalsó airbagek, valamint a vezető térdét védő airbag és az úgy nevezett légfüggöny is.

Biztonsági berendezések a balesetek megelőzéséért

Jól mutatnak az úgy nevezett aktív biztonsági berendezésekről felvett adatok is. Kiválóak a kocsiba szerelt olyan kiegészítők, mint a Front Assistant, a Lane Assist, a Multicollision Brake, vagy a vezető fáradságára ügyelő Driver Activity Assistant is. A beépített biztonsági rendszerek nagy része jól együttműködik a hátsó tükörbe telepített kamerákkal és lökhárítóba épített radarral. A kamera folyamatosan szállítja a képeket a Lane Assistant, az Intelligent Light Assistant és a jelzőtáblák felismerésével foglalkozó rendszernek. A Front Assist a ráfutásos balesetek megakadályozását szolgálja, a Lane Assist a kiválasztott pályán tartja az autót, míg az úgy nevezett Adaptive Cruise Assist a tempomattal kombinálva állandó követési távolságot tart a kocsi előtt haladókkal.