AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Viszik a Škodát, mint a cukrot

Rekordot ért el a Škoda Auto az idei első negyedévben: 316 700 autót értékesítettek, ezzel 437 millió eurós működési eredményt produkáltak. Azóta pedig már Kínában nyomulnak.

 

Három hónap alatt 316 700 eladott autó

 

Rekordot jelentő működési eredményt ért el a Škoda Auto az idei első negyedévben. Működési eredményük 437 millió euró lett, 5,3 %-kal több a tavalyi év azonos időszakához képest. A csehországi vállalat bevétele az év első három hónapjában 4,9 %-kal, 4 milliárd 547 millió euróra nőtt. 316 700 autót értékesítettek, ez a szám 11,7%-kal többet jelent, mint tavaly ilyenkor. A legnépszerűbb típus az Octavia volt, amiből 2,6 %-kal többet, 105 700 modellt adtak el. A dobogó második helyére a Fabia került, ebből a típusból 54 600 darabot adtak el, megközelítőleg ugyanannyit, mint tavaly ilyenkor.

 

Skoda Kamiq

 

Jöhet az új modell

 

Tavasszal a Škoda bemutatta Kínában legújabb modellje első terveit. Egy olyan SUV-ét, amelyet kimondottan a kínai metropoliszok ügyfélkörének dolgoztak ki. A Kodiaq és a Karoq után az új Mainstream City-SUV a Škoda SUV-családjának harmadik tagjának számít. Az újdonság a 2018-as Pekingi Autószalon előtt volt először látható. A kínai ügyfelek számtalan egyedi kívánságát és igényét gyúrták össze az új modellben, mind a kialakítást, mind a felszereltséget illetően. A hűtőrács és a fényszórók elegáns elegyként jelennek meg, oldalt pedig, a kocsi fara felé irányuló alsó rész karakterisztikus kerékjáratainak vizuális impulzusát erősítik. A hátsó lámpákat kristályszerű formára tervezték. Az egész világon Kína számít a Škoda legfontosabb piacának, ugyanis kb. minden negyedik autóját ott adják el. Tavaly a cseh cég 325 000 autót exportált a keleti országba, ezáltal 2,5 %-kal haladták meg a 2 évvel ezelőtti eredményt. A 2017-es év volt a Škoda legsikeresebb éve a 2007-es kínai visszatérése óta.