AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Közeleg a tél! Vegye meg a felszerelést még a főszezon előtt!

Most még azért nincs olyan hideg, de ne feledjük: vészesen közeleg a tél. Kicsivel a főszezon előtt viszont még a legtöbb téli felszerelést beszerezhetjük olcsóbban: miért ne venné meg most? Csak kuncog majd, amikor mások kapkodnak, mert leesik az első hó, vagy ráfagy az eső az útra. 

 

Jól jár vele

 

Lehet, hogy még kicsit korainak találja a téli gumikat emlegetni – amikor van, aki le sem cserélte nyárira –, de higgyék el, van benne logika. Ugye tudják, miért jó szezon előtt-után megvenni az évszakhoz kötődő felszerelést? Igen, azért mert sok téli autós termék olcsóbban beszerezhető. Vajon megvan mindene ahhoz, hogy az autópályán telibe kapja egy hóvihar? Mit szólna egy kis ónos esőhöz? Van például indítókábele? Na és hólapátja? Ezt a rossz idő beköszöntével át kell pakolni a garázsból az autóba – nem tudni, mikor lehet rá szükség. Ha a hegyekbe megy, gondoskodjon hóláncról is, és ne feledkezzen meg a menekítőről – ez bármilyen havas, jeges, csúszós úton jó szolgálatot tehet. 

 

Téli autós termékek

 

Kimenekít a csapdából

 

Élte már át, hogy menne kifelé a hóból, de a kerék csak forog, forog, és az autó nem mozdul semerre? Ezekre a helyzetekre találták ki a menekítőt: úgy fest, mint egy műanyag lánctalp. Nem kell sehová felszerelni, a beragadt autó kerekei alá teszik, hogy legyen elég súrlódás a kerekek és a hó között, „meg tudjon kapaszkodni” a kerék. Nagyon hasznos találmány, régen gallyakat, rongyokat használtak ilyen célra – nagyságrendekkel hatékonyabb. Sárban is jó szolgálatot tehet. 

 

Jégkaparó, hókefe

 

Vegyük úgy, hogy odaértünk úti célunkhoz – hisz volt az autón és benne minden, ami kellhet. Leparkoltunk a szabadban, és reggelre eltemette a havazás. Ilyenkor le kell vakarni a gépjárműről a jégsapkát meg a kabátot. Na de mivel? Nyilván tehénvakaróval nem esünk neki: megvannak erre is a megfelelő eszközök. Mint például a jégkaparó, a hókefe, a téli szélvédőmosó folyadék.  Az autó téliesítését egyébként elvégezhetjük otthon is, de ha bizonytalanok vagyunk – például a hűtőfolyadék cseréjénél -, kérjünk szaksegítséget!