AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Végre épül az elektromos autók országos töltőhálózata

Békéscsabán helyezte üzembe első elektromos autókhoz használható töltőjét az NKM Nemzeti Közművek Zrt. Egyelőre térítésmentesen működik a nap 24 órájában, egyidejűleg két kocsi töltésére alkalmas. A tervek szerint az év végéig a hálózat száz töltőállomásból áll majd.

 

Meghatározó szereplővé válnának

 

Megkezdte az elektromos autók országos töltőhálózatának kiépítését az NKM Nemzeti Közművek Zrt., az első töltőt Békéscsabán helyezték üzembe. A tervek szerint az év végéig a hálózat mintegy száz töltőállomásból áll majd. A társaság a hazai elektromobilitás meghatározó szereplőjévé kíván válni, a kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet akar betölteni az üzleti és az otthoni töltések piacán is. A Nemzeti Közművek stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai vállalattal, a Fortum Charge&Drive-val. A békéscsabai elektromosautó-töltő egyelőre térítésmentesen működik tesztüzemben a nap 24 órájában, és egyidejűleg két elektromos autó töltésére alkalmas.

Az elektromos autók töltőhálózata

Lefedi az egész országot a hálózat

 

A Nemzeti Közművek célja az e-mobilitás segítésén felül az, hogy a hagyományos szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak, és fejlessze 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását, gazdagítsa az ügyfélélményt. A hálózatnak irányítási rendszerét a Fortum Charge&Drive nevű felhő alapú szolgáltatott szoftver megoldása biztosítja. A publikusan kihelyezett töltőkön kívül a cég meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piaci szegmensében is, valamint a települések önkormányzataival együttműködésben hamarosan egy, az egész országot lefedő hálózat jöhet létre. Ezzel az elektromos töltőállomások értékláncának jelentős részét lefedve kulcsrakész projektek keretében telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást is kínál üzleti ügyfelei számára.