AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Úgy tűnik, mindenki Volvót akar venni

Az eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a Volvo Cars autógyártó: hét százalékkal nőttek, így rekordot döntöttek az eladásaik. Kínában imádják a márkát, Európában azért jóval szerényebb a növekedés.

 

Több mint félmillió eladott autó

 

A Volvo Cars tavaly hét százalékkal rekordszintre, 571 ezer 577-re növelte autóeladásait, különösen a kínai és az ázsiai kereslet bővült – ismertette a kínai tulajdonban lévő cég. A világ legnagyobb autópiacán, Kínában a Volvo tavalyi eladásai több mint 25 százalékkal, 114 ezer 400-ra nőttek. Ázsiában és a csendes-óceáni térségben a cég autóeladása mintegy 20 százalékkal 153 ezerre bővült. A cég eladásai Európában, a Közel-Keleten és Afrikában jóval szerényebben, együttesen három százalékkal nőttek 2016-hoz képest. Svédországban a Volvo autóeladásai hat százalékkal, több mint 74 ezerre bővültek – ezzel az eredménnyel már a hatvanadik éve a legnagyobb számban eladott márkává váltak Svédországban. A Volvo Cars tavalyi eladásai az Egyesült Államokban 1,5 százalékkal, 81 ezerre csökkentek.

A volvo márka népszerűsége

Mióta kínai a Volvo?

 

A Volvo Cars egy svéd luxusgépkocsi-gyártó, amelyet 1927-ben alapítottak Svédországban, Göteborg városában. A Volvo elnevezést – amely a latin nyelvből származik, jelentése gördülök, vagy a mai értelemben használva vezetek, autózok – az alapítók megfelelő védjegynek találták csapágyakhoz és gépkocsikhoz egyaránt. A Volvo Cars az AB Volvo tulajdonában volt egészen 1999-ig, amikor azonban az amerikai Ford Motor Company megvette, így a Premier Automotive Group egy részévé vált. 2010-ben írták alá Göteborgban azt a megállapodást, amelynek értelmében a kínai Geely autóipari csoport 1,8 milliárd dollárért megvette a Fordtól a Volvo autógyárat. A Volvo egyébként kombikat, szedánokat, kompaktokat és kupékat is készít, és 2500 márkakereskedésben kaphatóak a világ száz országában.