AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A tuning kiegészítők gyakorlati előnyei

Ha valaki feltuningolt autóról beszél, akkor mindenkinek egy jól kinéző, de nem feltétlenül jól funkcionáló darab jut az eszébe. Kevesen tudják, hogy a tuning nemcsak esztétikai, hanem hasznossági dolgot is jelent. Ha valaki ilyen kiegészítő részeket vásárol és szereltet fel autójára, akkor biztosan célja van vele, meg akarja könnyíteni a dolgát.

A cél a funkcionalitás

Furcsa módon az emberek sokszor szkeptikusan viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz, és azt gondolják, persze tévesen, hogy teljesen haszontalanok, csak arra jók, hogy a kocsi designén javítsanak. Holott éppen hogy nem ez a cél, hanem a funkció. A legelterjedtebb változatok azok, amelyek a kocsi felfüggesztésén javítanak. Ezek látványosak, és egyben jól is funkcionálnak, mivel nem engedik kilengedezni azt a nagy kanyarokban. A stabilitás nagyon fontos, és ha fokozni akarjuk a biztonságérzetet és a kényelmet, akkor ez a legcélravezetőbb módja annak. A komfortos utazás előfeltétele továbbá a jól és könnyen kormányozhatóság. Ezt is megvalósíthatjuk, mert léteznek olyan tuningberendezések, amelyek ezt segítik elő. Az, hogy az autót könnyen kormányozhassuk, és valóban az legyen az érzésünk, hogy teljes mértékben uraljuk, nagyon fontos szempont. Persze sok ember elhanyagolhatónak tartja, és nincs is szüksége rá, viszont azok, akik imádnak vezetni és kiélvezni minden pillanatát, elengedhetetlennek tartják és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérhessék.

Tuningolás előnyei

Fontos szempontok a tuningban

Az utolsó két dolog, melyeket érdemes megemlíteni, még ezeknél is lényegesebb: az egyik a könnyű, ámde puha lefékezés feltétele, a másik pedig a motor gyors lehűtése. Az ezekhez használatos berendezés nagyon fontos lehet azoknak, akik az átlagosnál gyorsabban vezetnek, vagy esetleg szeretik néha kipróbálni magukat különböző autóverseny pályákon is. Mivel szinte egy másfajta autót teremtenek az eredetiből, kell egy kis idő, amíg az ember hozzászokik, viszont ha már megtörtént, rájön, hogy sokkal élvezetesebb, könnyebb, és kevésbé kockázatos így a vezetés. Akár pályán, akár utakon szeretné kihasználni a két utóbb említett előnyt, semmiképp nem fog csalódni. Az egyetlen hátrányuk a tuning felszereléseknek és berendezéseknek az, hogy nagyon drágák, viszont, ha belegondolunk, akkor egy életben csak egyszer kell megvásárolni őket. Napjainkban rengeteg ember dönt úgy, hogy megéri ez az anyagi áldozat a kényelemért, praktikusságért és persze a kinézetért is.