AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tudnivalók a felfüggesztés alkatrészeiről

Amikor az autó felfüggesztési alkatrészeire kerül a sor,  akkor a legtöbb embernek nehéz tolózárak és spirálrugók jutnak az eszébe. Kevés ember tudja csak viszont hogy a felfüggesztés valójában a karosszéria egyik része.  Ez azt jelenti, hogy a felfüggesztés nem a legfontosabb alkatrészek közé tartozik  de folyamatosan elhasználódik vezetés közben.  Nagyon sok múlik a felfüggesztési alkatrészek egészségén még a kormánykerék is.  A következőkben megtudhatja, hogy mik a felfüggesztés legfontosabb alkatrészei.

 

A felfüggesztés legfőbb részei

 

Az első fontos felfüggesztési alkatrész a légrugó  és ezek a levegőből álló hengeres kamrák a kormány és az autó között arra használhatóak hogy egyenlően osszák el a súlyt egy biztonságosabb és simább út érdekében. A Torziós rudak acélból készült rudak amelyek rugókként viselkednek úgy hogy átviszik a jármű mozgását a hosszán keresztül.  tekercsrugók a legkönnyebben felismerhető részek a felfüggesztési alkatrészek közül, és ezek a rugók elnyelik a sokkhatást. A levélrugók is nagyon fontosak, ha a felfüggesztési alkatrészekre kerül a sor, még akkor is, ha ezeket a legtöbb autóban nem használják, inkább csak kisteherautókban lehet már látni ilyeneket. A levélrugók igen vékonyak és élesek is egyaránt. Ezek tehát a felfüggesztés legfőbb részei, és ezeket az alkatrészeket szinte bármilyen alkatrész üzletben vagy webáruházban beszerezheti, ha cserére lenne szüksége.

Az autó felfüggesztése

Alkatrészek, amikre hatással van a felfüggesztés

 

Az első dolog az autóban, amire hatással van a felfüggesztés és az a gumiabroncs. A mozgás, amit a felfüggesztés közvetít, áthalad a kerekeken, éppen ez az oka annak is, hogyha a gumiabroncsok egyenetlenül vannak elhasználódva, az visszavezethető a felfüggesztési alkatrészekig. A felfüggesztés hibája még a kormányzásra is hatással lehet, tehát ha sérült a felfüggesztés vagy hibás valamelyik alkatrész, akkor kiderítheti, ha zajokat hall a kormány felől. Az autó keretére is hatással van a felfüggesztés, igen, a teljes keret, ezért ne terhelje túl a keretet, hiszen azt a felfüggesztési alkatrészek fogják bánni. Minden fentebb említett alkatrész hozzájárul az egészséges felfüggesztéshez, ezért mindig figyeljen oda arra, hogy a felfüggesztés alkatrészei hibátlanok legyenek, mert ez segít majd abban, hogy minden utazás biztonságos, sima és zökkenőmentes legyen, tehát a felfüggesztés is épp olyan fontos, mint a fékrendszer vagy éppen a kormányzás.