AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Toyota a Michigani Egyetemmel közösen fejleszti a mesterséges intelligenciát

A japán autógyár a Michigani Egyetemmel közösen komoly erőfeszítéseket tesz a robotok, a mesterséges intelligencia és az autók önvezető rendszerének fejlesztése érdekében.

 

A Toyota elég sok pénzt beletol a projektbe

 

A Toyota egy éve hozta létre saját robotikával foglalkozó kutató intézetét, most pedig együttműködési megállapodást kötött a Michigani Egyetem Közlekedési Kutató Intézetével. Gill Pratt, a Toyota kutató intézetének vezérigazgatója szerint a Michigani Egyetem kutatóival és hallgatóival olyan új intelligens technológiákat akarnak kifejleszteni, amelyek segítenek a sofőröknek biztonságosabban és hatékonyabban vezetni. A Toyota 22 millió dollárt költ erre a projektre, miközben a saját kutató intézetébe eddig is sok pénzt fektetett. 

Toyota a Michigani Egyetemmel fejleszt

A Toyota és az egyetem eddig is együttműködött

 

Bár eddig is együttműködtek, a mostani megállapodás egészen új szintre emeli a Toyota és a Michigani Egyetem partneri viszonyát. Gill Pratt maga is azt hangsúlyozta, hogy régóta remek munkakapcsolat volt a két fél között, de most közösen keresik a választ a mesterséges intelligenciával kapcsolatos bonyolult kérdésekre. A Toyota lépése tökéletesen beleillik a nemzetközi tendenciába, a robotok és a mesterséges intelligencia fejlődésébe, megjelenésébe a közlekedésben és az iparban. Azt is csak ismételni lehet, hogy az összes szerviz is lassan elgondolkodhat néhány kockafejű informatikus alkalmazásán - sőt, idővel talán a szerviz szó jelentése is átalakul majd, nem szerelőaknák és olajos szerszámok jutnak majd eszünkbe róla, hanem szerverek és szoftverek...