AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az ablaktörlő lapátok épségének fontossága

Ahhoz, hogy az úton biztonságosan közlekedhessünk járművünkkel, számos dologra van szükség, melyhez olyan apróság is hozzá tartozik, mint az ablaktörlő lapátok épsége, amivel az ablaktörlő alapos munkát tud végezni, és teljesen átláthatóvá teszi nekünk a szélvédőt.

 

Az ablaktörlő lapátok cseréje

 

Lehetséges, hogy sokan voltak már olyan helyzetben, hogy vezetés közben elkezdett esni az eső, és hiába használták az ablaktörlőket, mégsem kaptak tiszta képet, csak homályosan volt látható a teljes úttest. Ez az ablaktörlő lapátok elhasználódását jelenti, és bizony elérkezett a cseréjüknek ideje, ami rendkívül fontos, mivel a rossz ablaktörlő lapátokkal, nem látjuk át teljesen az utat, amivel balesetet is okozhatunk. Az ablaktörlő lapátok ára nagyon alacsony, ahhoz képest, ha számolunk vele, hogy milyen károkat idézhetünk elő, illetve életünket is kockáztathatjuk, ezért nem szabad a probléma felett elsiklani. Az autótulajdonosok többsége lehetséges, hogy a lapátok cseréjét nem tartják fontosnak, esetleg azért halasztgassák, mert nem tudják otthon maguk elvégezni a cserét, és a megfelelő típus megvásárlásában is bizonytalanok. Ez nagy hanyagságnak számítható, hisz mindkettőhöz kaphatunk segítséget. Ajánljuk, először is a vásárlás során, hogy kérje ki az eladó véleményét, esetleg vigye magával a régi lapátokat, vagy az útmutatóban olvassa el a típusának méreteit. Ezzel elkerülhetjük, hogy rossz modellre költsünk, amit lehetséges nem fognak nekünk visszacserélni, és az árát sem térítik meg. A boltban az eladótól érdeklődhetünk a márkákról, hogy melyik mellett a legjobb dönteni, ami hosszabb ideig nem fogja majd igényelni a cserét, hisz ők mégis tapasztaltabbak, mint mi. Ezután vásároljunk csak.

Az autó ablaktörlő lapátja

Milyen gyakran kell cserélni az ablaktörlő lapátokat?

 

Sokan bosszankodnak az ablaktörlő lapátok cseréjén, úgy érzik, hogy most végezték el ezt a karbantartási munkálatot, és már megint ennek az ideje érkezett el. A legtöbben azt javasolják, hogy minden 6 hónapban ellenőrizzük állapotukat, ha kopottak, akkor rövid időn belül cseréljük le. Egy ablaktörlő lapát általában 2 évig tart, a gyakoribb és körülményesebb időjárási viszonyok közti használat során, viszont már 1 év után számoljunk a cserével. Ezt mi magunk, otthon is elvégeztethetjük, viszont ha bizonytalanok lennénk, kérjük az üzletben az eladók segítségét, vagy látogassunk meg egy szervizet, ahol pár perc alatt végeznek ezzel a feladattal. Az ablaktörlő lapátok ára és a cseréjüknek költsége sem túl magas, ezért a pénz miatt se halogassuk a feladatot.