AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tízből nyolc magyarnak hasznos kiegészítő lesz a deréktámasz

Magyarországon tíz felnőtt emberből nyolc számára okozott már problémát valamilyen formában a derékfájás, amely az autóvezetőket sem kíméli. Aki naponta több órát tölt el a kocsiban, egy idő után biztosan találkozik majd a jelenséggel. Szerencsére létezik egy könnyen beszerezhető eszköz, ami segít a helyes testtartásban: ez a deréktámasz autóba.

 

A hosszú utazás megviselheti a porckorongokat

 

Ha sokat utazik, és szinte az autója a második otthona, akkor elengedhetetlen fontosságú, hogy jól érezze magát benne, kényelmesen üljön a volán mögött. Ez eleinte nem is okoz gondot, hiszen a modern autókban azért már kifejezetten ügyelnek rá, hogy minden igényt kielégítsen az ülés, de ha naponta több órát töltünk el a kocsiban, ráadásul rendszeresen, életvitelszerűen, egy idő után biztosan találkozik majd a derékfájás poklával. Honnan tudjuk ezt ilyen biztosan? Mert egy statisztika szerint Magyarországon a megkérdezett emberek 80 százalékát gyötörte már derékfájás, vagyis lumbágó, ez pedig az autóvezetőket sem kíméli. Akad azonban segítség, amely egyáltalán nem luxus, csupán egy egyszerű szerkezet, amely segít a helyes testtartásban: ez a deréktámasz. A hosszú utazás megviselheti a porckorongokat, ez az eszköz azonban valós megoldást jelent fáradtság és a hátfájás ellen.

 

Derékfájdalom

 

Típustól függően rendkívül olcsó és költségesebb verziókkal is találkozhatunk 

 

Nem csak a kényelmi szempontok miatt hasznos ez a kis extra, hanem az egészségünket is megőrizheti. Azzal ugyanis, hogy megfelelő pozícióba helyezkedünk a segítségével, és természetes helyzetbe hozza a csigolyákat, csökkenti a porckorongokra nehezedő nyomást. Nem csak a sofőrnek fontos ez, az utasoknak is hasznára válhat az eszköz, ha hasonló gondokkal küzdenek. Típustól függően rendkívül olcsó és költségesebb verziókkal is találkozhatunk – vásárlás előtt érdemes utána olvasni, melyik mit tud, és ezeket a tulajdonságokat egyeztetni kell az igényekkel. Vásárolhatunk például masszírozós megoldást is, csak az kicsivel drágább lesz. Persze ha olyan autónk van, ahol a derék megfelelő alátámasztása megoldható, nem lesz erre az eszközre szükség, de ez a kocsik nagyon kis százalékára igaz. Egy jól kiválasztott deréktámasztó megvásárlásával azonban a legvacakabb ülés és az ezzel járó komfortérzet is jelentősen feljavítható. A beszereléssel és a beállítással nem kell majd sokat vacakolni, a használati utasítás alapján bárki be tudja illeszteni a szerkezetet a kocsiba, aztán pedig csupán élvezni kell a kényelmes testhelyzet előnyeit.