AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tévhitek az utánfutós pótkocsit illetően

Akinek van személygépjárműve, és szeret utazni, az biztosan fontolóra vette már a lakókocsi, vagy az összecsukható utánfutó beszerzésének lehetőségét. Hogyha Ön is gondolkozott már ilyeneken, akkor biztosan hallott több véleményt is ezekkel kapcsolatban, és lehet, hogy teljesen tanácstalanul áll a döntés előtt.

 

Az összecsukható utánfutós pótkocsi

 

A legújabb fajta összecsukható utánfutókat, amelyek lakásként is funkcionálhatnak, manapság a legnépszerűbbnek tartják. Ez így is van, mert valóban ezt szerzi be a legtöbb kirándulni szerető manapság, azonban itt felmerül a kérdés, hogy vajon milyen okból: azért-e, mert tényleg olyan praktikusak, és jól funkcionálnak, ahogyan azt állítják róluk a gyártók meg a reklámok, vagy azért, mert annyira sokat reklámozzák, hogy az emberek elhiszik, hogy ezek valóban jó termékek. Persze a válasz nem ilyen fekete-fehér, mivel több fajta létezik (jobb, és gyengébb minőségűek), viszont van, amit érdemes megjegyezni az egészről: csakis akkor szerezzük be, hogyha van türelmünk a szétszedéses és összerakásos feladatokhoz! A reklámok nem teljesen mondanak igazat, amikor ennek a szerkezetnek az egyszerűen kezelhetőségét hangsúlyozzák.

Az autóra kötött pótkocsi

Hátrányok és tévhitek

 

A kinyitás és az újra összerakás feladatai nem kis időt vesznek igénybe, és éppen ezért előre meg kell gondolni, hogy bevállaljuk-e. Nagyon sok embernek egyszerűen nincs tehetsége ezekhez az aprólékos, bonyolult, és időigényes munkához. Hogyha Ön is ebbe a kategóriába tartozónak érzi magát, akkor csakis abban az esetben szerezzen be egyet, ha van valaki, aki segít Önnek kezelni. A másik hátrány, hogy ezek viszonylag nehezek, úgyhogy a megvásárlás előtt elengedhetetlen, ha nagyon pontosan kiszámolja, hogy a motor elég erős-e ahhoz, hogy húzza az utánfutót. Amennyiben nem, ne gondolkozzon azon, hogy ennek majd valamelyik részét leszedi, mert akkor sem valószínű, hogy sokáig el fogja vinni az autó. Úgy kell ezeket a számításokat végezni, hogy mindenképpen jó kényelmesen el lehessen húzni az utánfutót anélkül, hogy a motor túlterhelődne, és végül leállna. Az utolsó dolog, amelyet meg kell említeni a hátrányokkal és tévhitekkel kapcsolatban, az a nehéz parkolás. Ezekkel a szerkezetekkel nem túl könnyű ez a folyamat, főleg, ha nem áll túl sok hely a rendelkezésünkre… Az ilyen szerkezetek tehát hasznosak és kényelmesek, viszont csakis akkor vállaljuk be, ha tisztába vagyunk az előzőekben leírtakkal is!