AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Tesla bemutatta a Model X olcsóbb változatát

Kényelmes, meglepően gyors és persze tele van okos elektromos kütyükkel. Remélhetőleg belátható időn belül nálunk is kapható lesz és persze néhány szerviz is felkészül a fogadására.

Potom 74 ezer dollárért  már a tied lehet ez a csodálatos autó

Az új Model X 60D már 74 ezer dollárért megrendelhető, persze az árat fel lehet srófolni néhány extra kiválasztásával akár 100 ezer dollárra is. Az eredeti Model X-et 2015 őszén hozták forgalomba, ez volt a Tesla Motors harmadik terméke: egy elektromos meghajtású szabadidő autó. Az olcsóbb változat azonban egyáltalán nem egy lebutított autó, hat másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres sebességre, és persze akár kétszázzal is repeszthetünk vele. A Tesla Model X-ben hét személy számára van hely és hála az elektromos meghajtásnak, elöl és hátul is nagyméretű csomagtartóval rendelkezik. Más kérdés, hogy nálunk mennyire készültek már fel a szervizek az ilyen autók fogadására.

Tesla autó olcsón - Model X 60D

Mégis, mitől olcsóbb?

A Model X 60D  egyetlen komolyabb hátránya, hogy egy feltöltéssel "csak" mintegy 320 kilométert tud megtenni, ami 15-20 százalékkal kevesebb, mint amire a 75D változat képes. Ez érthető is, hiszen a Teslánál a modell nevéhez biggyesztett számok, mint a 60D és a 75D az aksik kapacitására utalnak. Valójában azonban az idén felhagytak azzal, hogy különböző akkumulátorokat fejlesszenek az olcsóbb verziókhoz, inkább a 75D aksiját butították le egy kicsit. Persze a jóval drágább X 90D és P90D verziók tényleg többet tudnak. A Model X olcsó változatához is megrendelhetők - persze többlet költségért - a Tesla híres programjai, például a robotpilóta. Ha belegondolunk, egy Tesla szerviz ezért bizonyára jórészt kockafejű informatikusokat alkalmaz...