AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepek választása.

A szelepek bár aprócska alkatrészek, mégis létfontosságú szerepük van az üzemanyag rendszerben. Üzemanyag rendszer szelepeket beszerezhet akár egy alkatrész üzletből, vagy még könnyebben és gyorsabban egy alkatrész webáruházból. Az üzemanyag rendszer szelepek javítására sajnos nincs lehetőség, ezért ha ezek meghibásodnak, akkor azonnal ki kell őket cserélni, ehhez pedig kell keresni egy közeli megbízható autószervizt.

Az üzemanyag rendszer

Az üzemanyag rendszer a legfontosabb eleme az autóknak, hiszen ez biztosítja azt az üzemanyag mennyiséget, ami az autó meghajtásához szükséges, ráadásul ahhoz is hozzájárul, hogy az üzemanyag a motorhoz jusson. Az üzemanyagtartályból a porlasztóba kerül az üzemanyag a szivattyú nyomása által, innen pedig a hengerekbe kerül a levegővel keveredve. Az üzemanyag befecskendezés is az üzemanyag rendszer egyik fontos része, amit turbónak neveznek, és amit manapság már nemcsak dízeles autókban használnak. Nagyon oda kell figyelni tehát az üzemanyag rendszerre, mert enélkül nem is indulna el az autó, és ha hibásak a szelepek, akkor azonnal keresni kell egy megbízható autószervizt, ahol a szakemberek elvégezhetik a cserét. 


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag rendszer szelepeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mik azok a szelepek?

Üzemanyag rendszer szelep

A szelepek arra valók, hogy szabályozzák a gázok, illetve folyadékok áramlását, valamint megváltoztatják az irányukat, és akár el is zárhatják azokat. A szelepeket a csővezetéki armatúráktól az különbözteti meg, hogy a szelepeknél a záróelem az élükre merőlegesen mozgatható. A szelepek a csővezetékekhez többféle módon is csatlakozhatnak. Manapság már nemcsak új szelepeket vásárolhat, hanem szert tehet utángyártott darabokra is, amelyek sokkal alacsonyabb áron megkaphatóak mint az eredetiek, viszont minőségük és kinézetük teljesen megegyezik az eredeti alkatrészekével.