AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajterelő lemez választása.

Olajterelő lemez gondoskodik az olajteknőben az úgy nevezett nedves olajteknős technológiánál arról, hogy az olaj a lehető legoptimálisabb pályán áramoljon az olajteknőben. További motorblokk alkatrészeket keresse áruházunkban!

 

Az olajterelő lemez szerepe

 

Az olajterelő lemez azt a célt szolgálja, hogy megszabja az olaj áramlási irányát az olajteknőben. A legtöbb nedves olajteknős motorban alkalmazzák. Rendszerint az olajtöltet szintje és a forgattyús hajtómű közé szerelik ezt a kis méretű speciális lemezt, amely az olaj terelése mellett hatékonyan akadályozza meg az olaj habzását és csökkenti annak az esélyét is, hogy bizonyos helyeken kenéshiány lépjen fel. Ezzel ez a kis darab lemezecske nagy szerepet játszik a motor védelmében és élettartamának meghosszabbításában.


Keresse meg az autójához megfelelő olajterelő lemezt:


Az olajterelő lemez egyéb funkciói

Olaj nívópálcaA már említett nedves olajteknő technológia a legelterjedtebb napjaink autóinál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennek a megoldásnak csak előnyei lennének. A legnagyobb hátránya a nagyobb beépítési magasság mellett, hogy olajtúltöltésnél a rendszerben lévő olaj hajlamos a felhabzásra. A másik, hogy menet közben az olaj lötyög. Ezeknek a kedvezőtlen mellékhatásoknak az enyhítésében is pozitív szerepet játszik ez a lemez. Mégis, ne hagyjunk mindent a technikára! Legyünk figyelmesek és körültekintőek! Ne töltsünk felesleges mennyiségű olajat az autónkba.