AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszita tömítés választása.

Olajszita tömítés felel az autó kenési rendszerében azért, hogy az olajszita mentén ne szivárogjon el az olaj. A tömítés minősége és sértetlensége azért fontos, mert az olaj nyomás alatt kering és így könnyebben kerülhet a szabadba. További autó motor tömítések elérhetőek webáruházunkban!

 

Az olajszita tömítés szerepe

 

Az olajszita tömítés az olajszita csatlakozási pontjánál gondoskodik a hézagmentes illeszkedésről, arról, hogy a forró és nagy nyomás alatt keringő olaj ne találjon utat magának és ne tudjon elszivárogni. Természetesen a tömítés megakadályozza idegen anyag bejutását is a kenési rendszerbe, ami ugyancsak fontos, de kevésbé gyakori veszély. Azt nem kell részletezni, hogy az olaj elfolyása mekkora kárt okozhat a motorban, főleg, ha azt nem vesszük észre időben. Az olajszita tömítés hibátlan működése a feltétele annak is, hogy az olajszita betölthesse a funkcióját. 


Keresse meg autójához megfelelő olajszita tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mi az olajszita?

 

Olajszita tömítésAz olajszita az olajszűrűnél valamivel durvább nyílásaival igyekszik kiszűrni az olajból az idegen testeket, a szennyeződést. Az olaj alap esetben nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyeknek a motorba jutása káros lehetne. Csakhogy a motor működése közben annak alkatrészeiről az extrém működési körülmények közepette (magas hőmérséklet, nagy nyomás stb.) kisebb-nagyobb részecskék válnak le, amelyek visszakerülve az olajozással a mozgó alkatrészek közé azok károsodását okozhatják. Ezeket a hibátlan olajszita tömítés segítségével az olajszita és az olajszűrő együtt tartja vissza.