AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepék választása.

Szelepék rögzíti a rugótányért a szelepszárra. A rugótányér dolga, hogy befogadja és tartsa a rugót, ami a szelepet kellő erővel nyomja és zárja.

A szelepék feladata

A szelepék egy rögzítő elem, ami a rugótányért a szelepszárral összekapcsolja. A szelepszárat a vezérlés mozgatja, míg a rugótányéron keresztül egy rugó ezzel ellentétes erőt fejt ki. A szelep tehát csak akkor nyit, ha a szelepszárra ható erő nagyobb, mint a rugó ereje.


Keresse meg autójához megfelelő Szelepéket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez az oda-vissza mozgás a motor működése közben rendkívül sokszor ismétlődik, hiszen a szelepek folyamatosan zárnak és nyitnak a dugattyúk felett. Ennek megfelelően nagyon nagy igénybevételnek van kitéve ez a szelepéknek nevezett kis alkatrész. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A szelepék meghibásodása

A szelepék meghibásodása azt jelenti, hogy a szeleptányér rögzítése a szelepszárhoz instabillá válik. Ez teljesen tönkre teheti a szelep működését. Ha ez a hiba nem vezetett sem a szeleptányér, sem a szelepszár deformálódásához, akkor a szelepék cseréje lehet a megoldás. Ellenkező esetben már nem elég csak az éket, de az egész szelepet ki kell cserélni. Ugyanez vonatkozik arra is, amikor vezérműszakadás történik, a vezérműtengely megáll, a szelep nyitva marad és a felfelé mozgó dugattyú elhajlítja a szelepszárat.