AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajteknő alkatrész választása.

Olajteknő alkatrész gyűjti össze és tárolja a motortól visszaérkező olajat. Ezzel minden motor kenési rendszerének legfontosabb eleme, azt biztosítja, hogy azt az olajszivattyú újra a kenési helyekre nyomhassa a kenőanyagot.

 

Az olajteknő alkatrész funkciója

 

Az úgy nevezett nedves olajteknő technológia a legelterjedtebb a mai autók motorjainál. Itt az olajteknő alkatrész, maga az olajteknő és annak rögzítésére és szigetelésére használatos csavarok és tömítések együtt. Tágabb értelemben ide lehet sorolni az olajteknőből az olajat a motor felé pumpáló olajszivattyút, az olaj közlekedési útjába szerelt olajszűrőt és az olajcsöveket, valamint ezek mindegyikénél megjelenő számtalan tömítést. Az olajteknő alkatrész meghibásodása leronthatja a motor kenését, ami a motort akár tönkre is teheti.


Keresse meg az autójához megfelelő olajteknő alkatrészeket:


Az olajteknő meghibásodása

 

Az olajteknő megrepedése, törése az olaj elszivárgásához, az olajnyomás csökkenéséhez, végső esetben a kenési rendszer működési zavarához, végül a motor meghibásodásához vezethet, amit már nem, vagy csak aránytalan nagy ráfordítással lehet újra működőképessé tenni. Ezért nem szabad nem komolyan venni, ha az olajteknő szivárgását észleljük. Azonnal cselekedni kell. Mivel az ilyen meghibásodást toldozgatni, foldozgatni nem lehet, de nem is érdemes a legegyszerűbb és a legjobb megoldás az olajteknő alkatrész cseréje.