AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó szerelék választása.

A kipufogó egy rendkívül fontos alkatrésze az autóknak, hiszen ennek az a feladata, hogy hajtóműből távozó égésterméket a szabadba távolítsa el, ráadásul ha nem működik megfelelően a kipufogó akkor morgó hangokat hallhat hátulról, amik zavaróak lehetnek vezetés közben, valamint csökkenni fog az autó teljesítménye és növekedhet az üzemanyag fogyasztás is. A kipufogó szerelék is nagyon fontos ahhoz, hogy a teljes rendszer működőképes legyen.

A kipufogó szerelék meghibásodása és cseréje

Ha a kipufogó szerelék vibráló hangot ad ki, akkor ez jelzi azt, hogy új alkatrészre lenne szükség. A kipufogó szerelék célja, hogy megszüntesse a túlzott kipufogógáz mozgást és rezgést amely túlságosan feltűnő lehet vezetés közben. Ez a tünet igen zavaró lehet, főleg akkor, ha egy csúnya, morgó hang is párosul hozzá. Ez nemcsak a sofőrt, de az autó többi utasát is zavarhatja. Ha a kipufogó szerelék meghibásodik, akkor javításra nincs lehetőség, ilyenkor be kell szerezni egy új alkatrészt, amit mindenképpen egy autószervizben dolgozó szerelővel szabad beszereltetni, aki érti a dolgát és aki rendelkezik a megfelelő eszközökkel ehhez. 


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogó szereléket:


Mire kell odafigyelni kipufogó szerelék vásárlása előtt?

A legfontosabb amire oda kell figyelnie kipufogó szerelék vásárlás előtt az az, hogy az adott szerelék erős anyagból készült-e például minőségi poliuretánból, hiszen azok a legmasszívabb szerelékek mind közül, ráadásul ez biztosítja a rugalmasságot a rezgések ellen is. Ha van rá lehetősége, akkor azt is derítse ki, hogy volt-e tesztelve az adott kipufogó szerelék, így megtudhatja, hogy valóban elég kemény és tartós ahhoz, hogy használhassa. Végül pedig arról is győződjön meg, hogy a kipufogó szerelékhez biztosítanak garanciát, valamint hogy úgy tervezték-e, hogy egyetlen márkához és modellhez passzoljon.