AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Első dob választása.

Első dob a neve a kipufogó rendszer első olyan nagy átmérőjű kiszélesedésének, amely a motorhoz legközelebb található és fontos szerepet játszik a hengerből távozó gázok hanghatásainak csillapításában.

A kipufogó nem egyszerű alkatrész

A motorban keletkező magas hőmérsékletű és nagy sebességű gázoknak a szabadba vezetésére szolgál a kipufogórendszer. Csillapítania kell a hengerből távozó gázok hanghatásait, biztosítania a szabadba jutás turbulencia mentességét és gyorsaságát, a szükséges ellennyomást a motor számára.


Keresse meg autójához megfelelő Első dobot:


A hangcsillapítás egyik alap megoldása a hangelnyelés. Modernebb megoldás, hogy a gázokat különböző keresztmetszeteken áramoltatják vagy különböző utak megtételére, kényszerítik. Így a hanghullámok összeütköznek és kioltják egymást. A kipufogóban keletkező ellennyomásnak fontos szerepe van a motor működésére, a nem megfelelő ellennyomást létrehozó kipufogó tönkre teheti a katalizátor, magát a kipufogót és rontja a motor működését. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Kipufogó dob cseréjre

A kipufogórendszereket legfőképpen hőálló, alumínium borítású acélból készítik hegesztéssel és préseléssel. A fő darabokat a könnyebb szerelhetőség érdekében oldható csavarkötésekkel és hőálló tömítésekkel kapcsolják össze. Az üzemanyag elégésénél víz keletkezik, ami a kipufogó rendszerbe távozik. A rendszer lehűlése következtében kicsapódik és a kipufogó gáz alkotóelemeivel savakat képez. Ezek a savak belülről károsítják a kipufogó rendszert. Ezért van, hogy a kipufogódob még kívülről épnek tűnik, de belül már erőteljes oxidációs folyamatok mentek végbe és cserére szorulnak. Kipufogó elemet, így dobot is csak homogenizált, megfelelő jelzőszámmal ellátottra szabad cserélni, mert ezt a hatóságok ellenőrzik.