AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sárfogó választása.

Sárfogó felszerelésével óvhatjuk meg az autónk karosszériáját a felverődött sár vagy kövek kártételétől. Az általában gumiból, vagy műanyagból készült külső autófelszerelési cikk sokat tesz a korrózió elleni védelemért is.

A sárfogó szerepe

Az autók kerekei számára a karosszériában egy kellő nagyságú és ívű hely van kialakítva, amiben a kerék szabadon futhat, az első kerék pedig el is tud fordulni. Nyilván ez az a hely, ahol a legintenzívebb a sár, a por, a kövek és minden egyéb, az úttestről a kerék által felvert testeknek a karosszériához verődése. Ezért itt a karosszéria, a sárvédő kellően meg van erősítve. Csakhogy az itt felvert kő – ha egy bizonyos röppályát nyer – nem itt csapódik be a karosszériába, hanem annak egy távolabbi, nem védett helyén. Ezt kell a sárfogónak megakadályoznia és azt is, hogy ezek a felvert dolgok a járművet követő másik járműben tegyenek kárt. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!


Keresse meg autójához megfelelő sárfogót:


A sárfogó működési elve

A sárfogó feladata az, hogy azokat a szilárd felvert tárgyakat, vagy a sarat és a vizet, ami nem a kerék fölött a karosszéria sárvédővel megerősített részére verődnének fel, pályájáról eltérítse és a föld felé irányítsa. Hogy ezt a tevékenységét minél tovább tudja ellátni, nagy ellenálló képességgel rendelkező, de rugalmas anyagból, jellemzően speciális gumiból készül. Az ilyen sárfogó egy bizonyos erőhatásig még ellenáll a szilárd tárgynak, sárnak, víznek, de amikor annak hatása túl erős, akkor – miután a pályáját már módosította – elhajlik, amivel megvédi saját magát a túlzott kopástól, töréstől, szakadástól. Ez nem jelenti azt, hogy egy idő után ne menne tönkre, ne kellene cserélni.