AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Műszerfal választása.

A műszerfal az autóban az az alkatrész, ahol a jelzések, érzékelők és az autó adatai láthatóak, itt látható például a sebesség és más fontos adatok is, amikre szükség van vezetés közben. Itt láthatóak a figyelmeztető lámpák is, amikre nagyon oda kell figyelni, hiszen ezek általában valamilyen problémát jeleznek, és ha figyelmen kívül hagyjuk őket, akkor bizony balesetek is előfordulhatnak.

A műszerfalon látható legfontosabb jelzések

A motor figyelmeztető jelzés az egyik legfontosabb mind közül, amely úgy nyilvánul meg, hogy a motorkontroll lámpa világít a műszerfalon. Ezt még olyan tünetek is kísérhetik, mint az autó gyengülése, vagy a szaggatott haladás. A légzsák figyelmeztető jelzésre is oda kell figyelni, hiszen nagyon fontos, hogy a légzsák mindig kifogástalan állapotban legyen. Ha a légzsák nem működik, akkor a bal oldali kis ikon lesz majd látható a műszerfalon. Ha a légzsák nem működik vagy hibás, akkor egy esetleges baleset esetén az utasok nem lesznek biztonságban, ezért erre a jelzésre különösen oda kell figyelni. Ha a műszerfalon a szervokormány figyelmeztető jelzése ég, akkor pedig a kormányművel lehet baj, amivel viszont azonnal autószervizhez kell fordulni. 


Keresse meg az autójához megfelelő műszerfal alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Műszerfal díszítések és tartók

Arra is van lehetőség, hogy a műszerfalra különböző tartókat szereljen fel, vannak például telefontartók, valamint GPS-tartók is, amelyek igen hasznosak lehetnek, főleg akkor, ha hosszabb útra indul. A műszerfal díszítések és dekorációk nagyban feldobják az autó hangulatát, így az utasoknak is kellemesebb lesz az utazás. Manapság már léteznek kifejezetten nőies és férfias dekorációk is, a műszerfal díszítések piacán tehát igazán van miből válogatni. Telefon- és GPS-tartókat, valamint műszerfal díszítéseket alkatrész üzletekben és alkatrész webáruházakban vásárolhat.