AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóajtó alkatrészek választása.


Autóajtó alkatrészek sokasága alkot egy-egy a márkára és a modellre jellemző autóajtót, amely egyébként még abból a szempontból is specifikus, hogy bal- vagy jobboldali-e, első vagy hátsó ajtóról van-e szó.

Az autóajtó alkatrészek egyre bonyolultabbak

Az autóajtó alkatrészek beszerzésekor jobb, ha azonnal egy komplett ajtóban gondolkodunk és úgy próbáljuk eldönteni, hogy valójában mire is van szükségünk. A kívülről csak egy elég vastag ajtónak látszó autóajtó ugyanis számtalan berendezést és nem éppen egyszerű zárszerkezetet rejt magában, de ott van benne az ablaklehúzó, és ki van alakítva az ajtóban a lehúzott ablaküveg befogadására szolgáló hely, vagy elektromos ablakemelő esetében a motor és a hozzá tartozó mechanika is. Az autóajtó alkatrészek egész sokaságát kellene megrendelni, ha egy ajtót komplett le akarunk cserélni, de persze e helyett magát az ajtót lehet megvenni a benne lévő szerkezetekkel együtt. 


Keresse meg az autójához megfelelő autóajtó alkatrészeket:


Mikor mit cseréljünk az ajtóban?

Az autóajtó alkatrészek cseréjekor van az a pont, ahol már komplett ajtót érdemesebb beszerezni. Ez nagyban függ attól, hogy melyik ajtóról van szó, mivel a vezető oldali első ajtó sokkal több és bonyolultabb berendezést, vezérlő gombot tartalmaz, mint az első jobboldali, vagy a két hátsó ajtó. Természetesen, ha csak egyes autóajtó alkatrészek hibásodtak meg, nem kell az egész ajtót kidobni. Ilyenkor elég a hibás alkatrészt beszerezni, de ilyenkor is oda kell figyelni, hogy melyik ajtóról van szó, mert ugyanaz a berendezés a jobb vagy a baloldalon különbözik egymástól és ez még a hátsó ajtókra is igaz.