AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Önindító szabadonfutó választása.


Önindító szabadonfutó akadályozza meg, hogy az önindító motort a beinduló benzin-, vagy dízelmotort visszahajtsa, azaz, a szabadonfutó időben leválasztja a beindult motort az önindító motorról.

Az önindító szabadonfutó szerepe

Minden önindítóban van egy szabadonfutó, (brendixnek, is szokták hívni) ami nem engedi a motornak az indítómotort visszapörgetni, ha valaki túl sokáig, tehát akkor is működteti az önindítót, amikor a motor már beindult. Ha ez nem lenne, akkor a beindított motor tönkretenné az önindító motorját.


Keresse meg autójához megfelelő Önindító szabadonfutót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez a fontos szerkezet azonban gondot is okozhat, mert, ha indokolatlanul lép működésbe, vagy egyszerűen csúszik, akkor megakadályozza az önindító működését, ami abban nyílvánul meg, hogy az önindító motor ugyan forog, de nem forgatja az indítandó motort. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az önindító szabadonfutó működése

Az önindító szabadonfutó működési elve nagyon egyszerű. Az önindító gomb, vagy az önindító kulcs elforgatásakor a brendex behúz, vagyis összekapcsolja az önindító fogaskerekét a motort fogaskerekével, átadva így az önindító fordulatszámát a motor főtengelyének. Ez rendkívül nagy egyszeri energiaigényt jelent, vagyis olyan elektromos motorra van szükség, ami nem a hosszan tartó működésre, hanem a rövid, lökésszerűen nagy igénybevételre van tervezve. Az önindító motorok hirtelen, nagy áramfelvétellel pontosan ilyenek. Ha az önindító szabadonfutó meghibásodik, és ezért az önindító nem tudja meghajtani az indítandó motort, akkor a szabadonfutót ki kell cserélni.