AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Önindító fogaskerék választása.


Önindító fogaskerék speciális kialakításával, azzal, hogy úgy nevezett szabad futást tesz lehetővé, biztosítja, hogy a már beindított motor ne hajtsa vissza az önindító elektromos motorját.

Az önindító fogaskerék szerepe

Az önindító fogaskerék erősen leegyszerűsítve két egymástól független fogazattal rendelkezik. Ezzel a kialakítással lehet biztosítani az úgy nevezett szabadon futást, aminek az a lényege, hogy a szabadonfutó erőátvitelnél egy tengely és egy kerék vagy tárcsa agya között csak egyirányú forgást és nyomatékot ad át,... 


Keresse meg autójához megfelelő önindító fogaskerék alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


másik irányban a kapcsolatot a tengely és az agy között megszünteti. A robbanómotornál az ilyen fogaskerék feladata az, hogy amikor a robbanómotor beindul az elektromos meghajtású önindító motor hatására, ne gyorsítsa fel az indítóberendezést, vagyis az elektromos motort.  Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az önindító fogaskerék jelentősége

Az önindító fogaskerék alkalmazásának haszna abban áll, hogy kézi meghajtás ("kurbli") esetén a robbanó motor visszahajtásának megakadályozásával súlyos balesetet előz meg. Elektromotor esetén pedig elkerülhető, hogy a centrifugális erő szétvesse az indítómotor forgórészét. Önindító fogaskerék alkalmazásakor minden esetben megszakad a kapcsolat az indítómotor és a dugattyús motor között, amikor a meghajtott motor tengelye gyorsabban forog a meghajtónál. A fogaskerék működése közben jelentős kopásnak van kitéve, ezért időről időre cserére szorul.