AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor szíjtárcsa választása.

Generátor szíjtárcsa forgatja a generátort, amely az autó különböző berendezéseinek működéséhez szükséges elektromos áramot állítja elő. A motor főtengelyét egy hosszbordás meghajtószíj köti össze a generátorral.

A generátor szíjtárcsa szerepe

A generátor szíjtárcsa szerepe tehát az, hogy átvegye a hosszbordás meghajtószíj által közvetített forgó mozgást. Mivel – azt lehet mondani -, hogy a generátor az autó működési ideje alatt folyamatosan üzemben van, ezért a szíjtárcsa nagy igénybevételnek van kitéve.


Keresse meg autójához megfelelő Generátor szíjtárcsát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez egyaránt vonatkozik a tárcsa felületére, ahol a szíj felfekszik, mint magára a tárcsa tengelyére, a csapágyra, ami a forgást lehetővé teszi. Érthető, hogy a szíjtárcsa minőségét leginkább a csapágy minősége határozza meg, és ez az alkarész használódik el a leggyorsabban és szorul a leggyakrabban cserére. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A generátor szíjtárcsa meghibásodása

A generátor szíjtárcsa meghibásodása esetén szinte minden esetben a szíjtárcsa cseréje a legjobb megoldás. Gyakran akkor is, ha a csapágy, vagy csak a szilent sérült meg. Teljesen egyértelmű a csere szükségessége abban az esetben, ha a tárcsa szíjvezető felülete kopott meg, esetleg a tárcsa megrepedt, vagy deformálódott. A meghajtószíjat rosszul vezető generátor szíjtárcsa közvetve károsodások okozója lehet egyszerre több berendezésben is. Természetesen főleg a generátor teljesítményére van rossz hatással egy meghibásodott generátor szíjtárcsa.