AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor feszültségszabályzó választása.

Generátor feszültségszabályzó gondoskodik az autónkban arról, hogy az akkumulátor és az elektromos alkatrészek egyenletes feszültséget kapjanak, annak ellenére, hogy a motor fordulatszáma befolyásolja a generátor teljesítményét.

A generátor feszültségszabályzó feladata

A generátor szolgáltat menet közben áramot az azt fogyasztó alkatrészeknek, és tölti az akkumulátort. A mai autókban már kizárólag váltakozó áramú generátort alkalmaznak, ráadásul a feszültség is változik a fordulatszám függvényében, közben azonban az aksi töltéséhez és az alkatrészek működtetéséhez egyenáram kell.


Keresse meg autójához megfelelő Generátor feszültségszabályzót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezért fontos a félvezetős egyenirányítás és a feszültségszabályozó. A generátor feszültségszabályozó megakadályozza a feszültség és vele együtt az áramerősség névleges szint fölé emelkedését, ezzel védi a generátort és az elektromos berendezéseket. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A generátor feszültségszabályzó cseréje

Régebben a feszültségszabályozók elektromechanikus rendszerűek voltak, a szabályozást elektromágnesek, relék gyors ki-be kapcsolása biztosította. Ezek a feszültségszabályozók karbantartást, rendszeres beállítást igényelnek. Mára már az elektronikus feszültségszabályozók terjedtek el, ezek nemcsak olcsóbbak, hanem megbízhatóbbak és nem igényelnek karbantartást. A modern feszültségszabályozók már gyárilag bele vannak építve a generátor házába s többnyire integráltak. Házilag nehezen, vagy egyáltalán nem javíthatók, ha elromlott, újat kell venni és profi szerelővel beletetetni.