AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor fedél választása.

Generátor fedél zárja le a generátorházat és biztosítja a generátor belsejének elérhetőségét, majd visszazárva ismét résmentesen zár, megakadályozva a káros anyagok, főleg a nedvesség bejutását a szerkezet belsejébe.

A generátor fedél sérülékeny

A generátor fedél, amely általában műanyagból készül és oldható kötéssel van a generátorhoz erősítve, nem ritkán megsérül, esetenként elreped, eltörik, ami miatt cserére szorul, mert nem képes megfelelően zárni a generátor házát. Ez komoly problémák forrása lehet, hiszen a generátor az autó egyik legfontosabb segédberendezése, amely a belsőégésű motor energiáját felhasználva hoz létre elektromos áramot. Korábban ezt dinamókkal oldották meg, de mára a generátor lett az autók meghatározó áramfejlesztője. 


Keresse meg az autójához megfelelő generátor fedél alkatrészt:


Miért jobb a generátor a dinamónál

A generátor előnye a dinamóval szemben, hogy a kopó és könnyen meghibásodó keferendszer nélkül lehet róla az áramot elvezetni. Az előállított váltakozó feszültség transzformátor segítségével átalakítható, és minimális veszteséggel szállítható. Hátránya, hogy váltóáramot termel, miközben az autók egyenáramot használnak, ezért a váltóáramot még egyenárammá kell alakítani. A generátort lezáró generátor fedél cseréjénél a megfelelő alkatrész megrendelésekor ne feledkezzünk meg, hogy tanácsos a generátor fedél tömítését is frissíteni, vagyis azt is be kell szerezni.