AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor egyenirányító választása.


Generátor egyenirányító gondoskodik az autóban arról, hogy a váltóáramú járműgenerátorokban létrehozott váltóáramból egyenáram jöjjön létre az autó árammal működő kisegítő berendezései számára.

A generátor egyenirányító szerepe

A generátor egyenirányítóra egyáltalán azért van szükség az autóban, mert a korábban alkalmazott egyenáramú áramfejlesztőket, a dinamókat mára a váltóáramú áramfejlesztők váltották fel, mivel ezek már a motor alapjáratakor is képesek energiát leadni, így az indítóakkumulátor töltése kisebb motorfordulatszámon kezdődhet.


Keresse meg autójához megfelelő generátor egyenirányító autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezeknek a generátoroknak kisebb a kopása, ezért kevesebb karbantartást igényelnek, hosszabb életűek, egy szóval gazdaságosabbak. Az általuk létrehozott váltóáramot azonban diódák segítségével egyenirányítani kell. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A generátor egyenirányító működési elve

Generátor egyenirányító kereső webáruház kedvezményes árak, minőség olcsón!

A három fázisú váltóáramú áramfejlesztőkben létrejött háromfázisú áramot hat, háromfázisú hídba kapcsolt teljesítménydióda egyenirányítja. Mindegyik fázisban egy-egy dióda van a pozitív oldalon (pozitív dióda) és a negatív oldalon (negatív dióda). Ez teljes hullámú egyenirányítást jelent. Ez azért is nagyon előnyös, mert így a háromfázisú váltakozó feszültség negatív félhullámai is hozzájárulnak az egyenfeszültség előállításához, vagyis az eljárás a lehető leghatékonyabb. A diódák tönkremennek és cserére szorulnak ha túlmelegednek, ami megfelelő méretű hűtőlemezek ellenére is előfordulhat.