AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor csapágy választása.


Generátor csapágy rögzíti az autó áramfejlesztőjének tengelyét, melyet egy a motor főtengelyéről érkező szíjtárcsa forgat, amikor az autó motorja működik.

A generátor csapágy meghibásodása

A generátor csapágy az autó áramfejlesztőjének egyik központi alkatrésze, amely a motor által meghajtott berendezés forgómozgását, ezzel az áram indukálását biztosítja. Mivel a motor működésének ideje alatt végig üzemben van, a csapágy jelentős igénybevételnek van kitéve, ...


Keresse meg autójához megfelelő generátor csapágy:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami nem ritkán a meghibásodásához vezet. Ilyenkor, amikor – szaknyelven – a generátor „csapágyas”, a jellegzetes hangjáról, vagy/és a generátor tengelyének kotyogásáról lehet a hibára következtetni. A javítást nem szabad elodázni, mert a forgórész tönkre teheti az állórészt és akkor a javítás drágább lesz. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A generátor csapágy cseréje

A „csapágyas” generátornál az egyetlen megoldás, a meghibásodott, elkopott vagy megszorult csapágy cseréje. Ez nem olyan egyszerű feladat, mert a csapágy kiszereléséhez speciális célszerszámra, csapágylehúzóra van szükség, ami minden autómárkánál vagy akár típusnál is más-más lehet. Ezért célszerű a megvásárolt, - ugyancsak az autónk márkájához és évjáratához igazított - generátor csapággyal szerelőhöz fordulni. Az úgy csapágy beépítése után a generátort meghajtó szíjakat is be kell állítani, meg kell feszíteni, ami szintén szakértelmet igényel.