AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féknyereg tartó választása.


Féknyereg tartó a féknyerget tartja a helyén. A fék nagyon fontos a biztonságunk szempontjából, hiszen ő gondoskodik arról, hogy az autónkat le tudjuk lassítani és meg tudjuk állítani.

Féknyereg tartó cserére általában hamarabb van szükség mint a nyereg elhasználódna

Ma a személyautókban általános a hidraulikus fék és a féktárcsa (a régi autóknál a hátsó kerekeknél még dobfék volt). Mivel a fék a mozgási energiát súrlódási energiává alakítja át, a fékrendszer egyes elemei, nevezetesen a fékbetét és a féktárcsa erősen kopó alkatrészek.


Keresse meg autójához megfelelő féknyeregtertót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A féknyereg feladata a betétek tartása, szerves része a fékmunkahenger, ez szorítja a fékbetéteket a féktárcsához. Az árulkodó nevű féknyereg tartó meg a féknyerget tartja a helyén. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Féknyeregtartó csere nem egy szokványos feladat

A fékkel nem érdemes vacakolni, mindenképpen szakemberre kell bízni a javítását, a kopott fékbetét vagy éppen a fékmunkahenger cseréjét. Nincs ez másként a féknyereg tartó cseréjével sem. Egyébként, ha már bármilyen más alkatrész miatt szétszedték a fékrendszert, érdemes ellenőrizni a féknyereg tartó állapotát is és szükség esetén cserélni. Természetesen a féknyereg tartó is autóspecifikus, egy-egy féknyereg tartó csak meghatározott autótípusokhoz jó.