AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vákuumszivattyú membrán választása.

Vákuumszivattyú membrán a szivattyúban létrejövő nyomás érzékelését szolgálja, feladata, hogy a beállított határértékek felett, vagy alatt nyisson, vagy zárjon. A teljes fék hidraulika termékválaszték megtekintéséhez kattintson ide.

A vákuumszivattyú membrán előfordulása

A vákuumszivattyú membrán az autókban működő vákuumszivattyúkban fordul elő. Ilyen szivattyúk jellemzően a fékrendszerben vannak, de használják őket az üzemanyagrendszerben is, ahol az üzemanyagtartály és a befecskendező közé vannak beiktatva.


Keresse meg az autójához megfelelő vákuumszivattyú membrán alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fékrendszernél a szerepük az, hogy fékrásegítőként megsokszorozzák a fékpedálra kifejtett erőt, ezzel növeljék a fékerőt, a fékezés hatékonyabb legyen, az autó rövidebb fékúton álljon meg. A membrános vákuumszivattyút a motor vezérműtengelyéről szíjjal hajtják meg, de vannak elektromos meghajtású szivattyúk is.

A vákuumszivattyú membrán cseréje

Vákuumszivattyú membrán

A vákuumszivattyú membrán meghibásodás egyik látványos jele, amikor szivárogni kezd az olaj a vákuumszivattyúban, egészen pontosan a membrán alól. Ezzel egy időben, ha a membrán a fékrásegítőben alkalmazott vákuumszivattyúhoz tartozik, akkor a fékhatás romlása is jól észrevehető. Ez önmagában elég ok arra, hogy a vákuumszivattyú membránját – amilyen gyorsan csak lehet – cseréljük ki. Mivel ez egy – mondhatni – filléres alkatrész a bonyodalmak elkerülése végett nem érdemes egy percig sem takarékoskodni vele.