AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sűrített levegő rendszer csővezeték választása.

A sűrített levegő rendszer használata sokba is kerülhet kedvezőtlen körülmények között, viszont lehet akár nagyon gazdaságos is. A sűrített levegő eloszlást előállítást, illetve felhasználást egyetlen rendszernek kell tekinteni. A rendszer belső elváltozása és külső hatása egyaránt kihat a rendszer hatásfokára is. Válogasson további fék hidraulika kínálatunkból!

Mi is tulajdonképpen a sűrített levegő?

Nem az energia egyik formája, hanem az a közvetítő közeg, amely továbbítja az energiát. A sűrített levegővel kapcsolatos beavatkozások nagy része hatással van az energiafogyasztásra is. Ez az egyik legelterjedtebb kiszolgáló rendszer. Arra kell a legjobban odafigyelni amikor a sűrített levegőről van szó, hogy kevés energiafelhasználás mellett biztosítsa azt a levegőt, ami megfelelő mennyiségű, minőségű, illetve nyomású. Ha a sűrített levegős rendszer meghibásodik, akkor azonnal egy autószervizbe kell vinni a járművet, ha a rendszer meghibásodásáról van szó, akkor nem szabad vele játszani. 


Keresse meg az autójához megfelelő sűrített levegő rendszer csővezeték alkatrészt:


A sűrített levegő rendszer csővezeték típusai

Sűrített levegő rendszer csővezeték

Ami a sűrített levegő rendszer csővezeték fajtáit illeti, vannak 6 mm-es, 8 mm-es, illetve 10 és 12,5 mm méretű csővezeték típusok is. Ezeket a csöveket nemcsak milliméterben, de colban is mérik, viszont az értékeket nagyon könnyen át lehet számolni. Ha egy csővezeték oldalára például az van írva, hogy 8/12 mm, akkor az azt jelenti, hogy belseje 8 mm, külseje pedig 12 mm. Amennyiben csak belső átmérő van megadva, a külső nem biztos, hiszen más méreteket jelölnek az eltérő szabványok, így ha szükség van rá, akkor meg kell jelölni azt alkalmazott szabványt is. Ha elromlik a sűrített levegő rendszer csővezetéke, akkor érdemes azonnal a cseréhez folyamodni, hiszen a felújításra ilyenkor nincsen lehetőség, csak egy új alkatrész beszerelésére.