AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Membrán fékhenger választása.

Membrán fékhenger vagy fékdugattyú vezérli a fékrásegítőt. Ez azt jelenti, hogy egy membrán (érzékelő lemez) egy rudazat segítségével indítja be a fékerőt növelő rásegítő működését. Válogasson teljes fék hidraulika választékunkból!

A membrán fékhenger működési elve

A membrán fékhenger működési elvének lényege, hogy az érzékelő lemez a vezető által létrehozott pedálnyomást egy rudazat segítségével folyamatosan a rásegítő vezérlésére használja. A hidraulikus fékrendszereknél sem elégséges csak a vezető lábának ereje az autó megállításához elengedhetetlen fékező erő létrehozásához.


Keresse meg az autójához megfelelő membrán fékhenger alkatrészt:


A membrán fékhenger meghibásodása

Membrán fékhenger Ezért rásegítőket használnak, amelyeknél egy szivattyú hozza létre a fékezéshez szükséges nagyobb erőt. Ennek az erőnek a vezető által a fékpedálra kifejtett pedálnyomással arányos nagyságát teremti meg a membrán fékhenger. A fékhenger jellegzetes meghibásodása a membrán elhasználódásával függ össze. A folyamatosan nyomást érzékelő és ettől alakját változtató érzékelő lemez egy idő után elfárad, elhasználódik és nem lesz képes a nyomás közvetítésére, vagy azt nem elég rugalmasan teszi, esetleg megakad. Mindkét eset rontja a fékrásegítő működésének hatékonyságát, végső esetben teljesen hatástalanná teheti azt. Mivel a membrán szervesen kapcsolódik a fékhengerhez meghibásodása esetén az egész membrán fékhenger cseréje tanácsos.