AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főfékhenger javítókészlet választása.

Főfékhenger javítókészlet vásárlása lehet a megoldás, ha gond van a főfékhengerrel, de az még javítható és nincs szükség a költségesebb cseréjére.

A főfékhenger feladata

Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fékrendszer az autónk egyik legfontosabb rendszere, hiszen egy kisebb hibája is veszélybe sodorhat minket. A fékrendszernek sok alkatrésze van, a főfékhengernek pedig kulcsszerepe van abban, hogy az autó utasításunkra megálljon vagy lelassuljon.


Keresse meg autójához megfelelő Főfékhenger javítókészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A működése elvben nagyon egyszerű, ugyanis ha rálépünk a fékpedálra, mozgásba hozunk egy dugattyút a főfékhengerben, ez egy rugó ellenállását legyőzve összepréseli a főfékhengerben levő fékolajat, a nyomásnövekedés pedig a fékcsöveken keresztül eljut a féktárcsáknál vagy fékdoboknál dolgozó hengerekhez. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mikor lehet szükségünk a főfékhenger javítókészletre?

Főfékhenger javítókészlet

Adja magát az egyszerű válasz, hogy akkor, ha a főfékhenger meghibásodott, ezt azonban nem olyan könnyű észrevenni. Már csak azért sem, mert ez nem befolyásolja a menetteljesítményt, sőt az úttartást sem - egészen addig nincs jele a gondnak, amíg valamiért nem kell fékeznünk. A főfékhenger is elkophat vagy elkoszolódhat, rosszabb esetben meg is sérülhet, ennek akár a féloldalas fékhatás is lehet a következménye. A kikopott vagy korrodálódott főfékhenger miatt az egyik fékkör ugyanis kevésbe lehet hatásos, mint a másik. A kocsi ilyenkor félrehúz. Ennél is alattomosabb hiba, ha a elhasználódott főfékhenger dugattyúja kikoptatja a hengerfalat, és a dugattyú mellett lassan átszivároghat a fékolaj. Hirtelen fékezésnél a kocsi megáll, azonban folyamatosan lenyomott féknél – például lejtőn állva – a fékhatás egyre gyengül. A főfékhenger javítása lehet a megoldás, ehhez jól jön a főfékhenger javítókészlet, súlyosabb esetben azonban elkerülhetetlen a csere.