AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főfékhenger választása.

A főfékhenger működése egyébként elvében nagyon egyszerű. Amikor a pedálra lépünk, akkor egy dugattyút mozgásba hozva, annak segítségével olajat préselünk a fékcsövekbe, amelyek az erőt továbbítják a fékberendezéshez. Ez a hidraulikus fék. Tekintse meg teljes fék hidraulika kínálatunkat!

Főfékhenger alkatrészek autójához ha meghibásodott és cserélni kell!

Főfékhenger meghibásodás esetén az autónk gond nélkül megy, nem érzékelünk semmi különöset a motor teljesítményében, vagy a jármű úttartásában. A főfékhenger hibáját ugyanis csak akkor észleljük, ha nem menni, hanem megállni akarunk. Itt sem mindjárt vesszük észre, hogy baj van.


Keresse meg autójához megfelelő főfékhengert:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A leggyakoribb meghibásodás alkalmával olaj szivárog a fékhengerbe, ami ellenére még fékezni ugyan tudunk, de folyamatos fékpedál nyomás, tartós fékezés esetén a fék elenged, így hiába fékezünk, a jármű elindul a lejtőn lefelé. És innen nincs megállás, jöhet a főfékhenger felújítás. A főfékhenger felújítás nem mindig végezhető el, gyakran csak a főfékhenger cseréje a megoldás. 

Működése és hibái

Az alkatrész hibájának megállapítása nem tartozik az egyszerű feladatok közé, hiszen számtalan változatban fordulnak elő hibák. A pontos diagnózis azért fontos, mert csak ezt követően lehet dönteni a gyógymódról, arról, hogy elég-e egy főfékhenger felújítás, vagy a cseréjére van-e szükség. Segít-e egy javító készlet beszerzése, vagy az már kevés. Ugyanis a főfékhenger javító készlet nem mindenre orvosság. A hidraulikus fék lényege az, hogy az erőátvitel folyadék közbeiktatásával valósul meg, nem úgy mint a légfékeknél, ahol a levegő nyomása adja a fékezési erőt. Pont ezen az elven működik például minden Suzuki főfékhenger is. Mégis egy Suzuki főfékhenger és egy bármilyen más autótípus főfékhengere között bőven van annyi különbség, hogy egymással nem helyettesíthetőek.

Autó főfékhenger