AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékmunkahenger javítókészlet választása.

Fékmunkahenger javítókészlet felhasználásával könnyebb a fékmunkahenger javítása, ami a nagy kopásnak kitett, vagy a leggyakrabban meghibásodó elemeinek a cseréjét jelenti újakra.

A fékmunkahenger szerepe a fékrendszerben

A hidraulikus fékrendszerben nem rudazat, hanem a fékfolyadék közvetíti a pedálra gyakorolt erőhatást a fékekhez. Ha a fékpedált a vezető megnyomja, akkor az erő egy bonyolult fékrásegítő rendszeren keresztül a főfékhengerben hidraulikus nyomást hoz létre.


Keresse meg autójához megfelelő Fékmunkahenger javítókészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mivel a fékrendszer teljesen zárt és abban a folyadékra nyomást gyakorolunk, akkor az minden irányban egyenletesen terjedni próbál. (Zárt térben levő folyadék molekuláit csak igen kis mértékben lehet összenyomni.) Ez a nyomás a fékcsöveken keresztül a munkahengerekhez jut. A munkahengerek dugattyúját szétfeszíti és a fékpofákat a fékdobhoz, vagy a fékbetéteket a féktárcsához nyomja. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A fékmunkahenger javítása

A fékmunkahenger működési elvéből következően a meghibásodó és javítandó alkatrészek egy bizonyos körre szűkíthetők. Ezeket találjuk meg a fékmunkahenger javító készletben. Ilyen alkatrész elsősorban maga a fékhengerben a nyomást létrehozó dugattyú, ami megkophat, szélsőséges esetben el is törhet. A benyomott dugattyút egy rugó kényszeríti vissza a kiindulási állapotába, ami értelemszerűen nagy igénybevételnek van kitéve és ezért cserére szorulhat. Az ilyen, nyomás alatt működő autóalkatrészek leggyakrabban cserélendő elemei a különféle tömítések, amelyek ugyancsak megtalálhatók a fékmunkahenger javítókészletben.