AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékmunkahenger választása.

Fékmunkahenger kereső autójához országosan kedvező árakon és óriási választékban az alkatreszek.hu fék hidraulika kínálatában. Ismerje meg a fék munkahenger hiba okait jeleit és a csere menetét.

A fékmunkahenger cseréjéhez érdemes jó minőségű alkatrészt, jó áron szerezni

Fékmunkahenger továbbítja a fékhatást az autó fékezése esetén. Az aszimmetrikus fékhatás jelezheti, hogy valamelyik félmunkahenger nem működik megfelelően, ezért legbiztosabb az időközönkénti ellenőrzése. Ha a fékpedál a fék légtelenítését követően sem működik jól, akkor a fékmunkahenger cseréjén kell elgondolkodni.


Keresse meg az autójához megfelelő fékmunkahengert:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Megsérülhettek a tömítések, fékvezetékek, garnitúrák és csőkötések. Át kell alaposan vizsgálni, hogy hol a hiba és legvégső esetben kell kicserélni a fékmunkahengert. Az is lehet a gond, hogy az automatikus utánállító szerkezet romlott el. Ebben az esetben ki kell szerelni, meg kell tisztítani és ha ekkor sem éri el a megfelelő hatást, akkor ki kell cserélni az egész szerkezetet. 

 

A fékmunkahenger működése a fék hidraulika rendszer végpontján fejti ki hatását a fékpedál lenyomását követően. Ez az alkatrész a féknyeregben található.

Fékmunkahenger feladata és működése az autó fékrendszerében

Az ebben lévő folyadék nyomása hatására a henger dugattyúja kimozdul, ez a mechanikus erő nyomja össze a féknyereg pofáit, a fékpofákat, amelyek a fékbetéteket rászorítják a féktárcsa vagy a fékdob munkafelületére, ezáltal létrejön a súrlódás, tapadás, amely a fékező hatást biztosítja. Általában egy féknyeregben egy félmunkahenger van, nagyobb és felső kategóriás autókban kettőt is alkalmazhatnak, növelendő a biztonságot és a fékerőt.

Fékmunkahenger hiba, javítás, felújítás és cseréjének ideje

Fékmunkahenger autóalkatrész

Ha csöpög a fékfolyadék, az már nagyon nagy baj. De úgy is el tud szivárogni valamennyi fékfolyadék a fékmunkahengerből, hogy ennek a hétköznapi használat során nincs látható jele. Az aszimmetrikus fékhatás jelezheti, hogy valamelyik félmunkahenger nem működik megfelelően. A legbiztosabb az időközönkénti ellenőrzés. A fékmunkahenger cseréjéhez szerviz kell, de érdemes a jó minőségű alkatrészt jó áron megszerezni, ha módunk van rá, akár előre is. Ha a fékpedál a fék légtelenítését követően sem működik jól, akkor a fékmunkahenger cseréjén kell elgondolkodni. Megsérülhettek a tömítések, fékvezetékek, garnitúrák és csőkötések. Át kell alaposan vizsgálni, hogy hol a hiba és legvégső esetben kell kicserélni a fékmunkahengert. Az is lehet a gond, hogy az automatikus utánállító szerkezet romlott el. Ebben az esetben ki kell szerelni, meg kell tisztítani és ha ekkor sem éri el a megfelelő hatást, akkor ki kell cserélni az egész szerkezetet. Ha a fék nagyon melegszik menet közben, akkor nincs fékpedál-holtjáték. Ebben az esetben ezt be kell állítani és a probléma azonnal megoldódik. Az is lehet, hogy a fékmunkahenger tömítődött el, így ezt ki kell szerelni és újra mozgathatóvá kell tenni. Ezek voltak a felújítási és javítási javaslatok, de ha nem vagyunk biztosak magunkban akkor a hibát és a cserét bizzuk autószervizünkre, mert a fék nem játék.

Fékmunkahenger tárcsafék
Fékmunkahenger a tárcsafékeknél a féknyeregben helyezkedik el és a fékpofákat nyomják a féktárcsának.
Fékmunkahenger dobfék
Fékmunkahenger a dobféknél nyomást gyakorol a fékpofákra, így azok nekifeszülnek a fékdob belső falára.