AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékerőszabályzó javítókészlet választása.

A fékerőszabályozó az az alkatrész, amely azért felelős, hogy az első és hátsó kerékre megfelelő fékerő jusson. Ennek a fékerő leosztó a legegyszerűbb módja, és ez azt szabályozza, hogy az első kerekeknek több, a hátsóknak pedig kevesebb fékerő jusson. A fékrendszer a legfontosabb rendszer az autóban ami a biztonságért felel, ezért mindig gondoskodni kell arról, hogy a fékszabályozóval minden rendben legyen.

Fékerőszabályzó javítókészlet fontossága

Sajnos a fékerőszabályzó is elromolhat néha, ilyenkor mindenképpen szükséges, hogy a jármű rendelkezzen a fékerőszabályzó javítókészlettel is, hogy minél hamarabb meg lehessen oldani a problémát. Ha viszont a fékerőszabályzó szorul, vagy nem megfelelően zár, akkor már nincs mi tenni, nem tud segíteni a javítókészlet sem, tehát szervizbe kell vinni az autót, mert a fékrendszer felelős a biztonságért, tehát ha nem működik megfelelően, akkor akár balesetek is bekövetkezhetnek. Fékerőszabályzó készletet alkatrész üzletekben, illetve webáruházakban is rendelni lehet. 


Keresse meg az autójához megfelelő fékerőszabályzó javítókészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fékerőszabályzó szerepe és fajtái

Fékezés esetén az első kerekeken végbemegy a dinamikus teheráthelyezés. A tapadás ilyenkor eltér az első keréknél és a hátsónál. A hátsó kerekek fékerejének mindig alacsonyabbnak kell lennie, mint az elsőnek. A fékerőszabályzó elosztja a hidraulikus nyomást a hátsó, illetve első kerekek között. A fékerőszabályzóknak két különböző fajtája van: az egyik a dupla szabályozó, a második a kerékhengerben levő szabályozó. A dupla szabályozó funkciója az átlós félkör szabályozása, a kerékhengerben levő szabályozó pedig egyesíti egy elemben a kerékfékhenger funkciót és a fékerőszabályzót is. A dupla szabályozó előnye, hogy ez egyetlen szerelvényben két szabályozót is tartalmaz.