AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékcső tartó választása.

Fékcső tartó rögzíti az autók hidraulikus fékrendszerében a fékfolyadékot vezető fékcsöveket. Ez a kis alkatrész nagyon fontos, mert a szabadon lengő, ide-oda ütődő fékcsövek könnyen megsérülnének. A teljes fék hidraulika alkatrészkínálat itt tekinthető meg.

A fékcső tartó szerepe

A fékcső tartó szerepe, hogy tartsa a fékcsövet, a karosszériához rögzítse, megakadályozza, hogy valamilyen forgó alkatrészhez érjen, vagy csak egyszerűen ide-oda csúszkálva, verődve megsérüljön az autó haladása közben. A hidraulikus fékrendszer csak akkor működik jól, ...


Keresse meg az autójához megfelelő fékcső tartó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ha a benne lévő folyadék hibátlanul tudja továbbítani a fékpedáltól a fékberendezésig a fékerőt. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindenhol, így a fékfolyadékot továbbító fékcsövekben is folyamatos legyen a nyomás, sehol ne szökhessen a fékolaj.

A fékcső tartó cseréje

Fékcső tartó

A fékcső tartó alkatrészek általában műanyagból készülnek. Annak megfelelően vannak kialakítva, hogy milyen átmérőjű és milyen anyagú fékcsövek rögzítésére szolgálnak. Nem mindegy, hogy a fékcső fémből, vagy esetleg gumiból van. Van olyan, dupla fékcsőtartó, amelyben két fékcsövet lehet elhelyezni. A fékcső tartók cseréje akkor válik szükségessé, ha megsérülnek, eltörnek, elvesznek. Ilyenkor minél gyorsabban újra kell őket cserélni és a fékcsövet az eredeti helyén kell rögzíteni. A meghibásodott fékcső működésképtelenné teheti a fékrendszert, ami akár balesetet is előidézhet.