AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motor előmelegítő rendszer (elektromos) választása.

Motor előmelegítő rendszer (elektromos) teszi lehetővé, hogy az autó motorjának indításakor a hatékony működés szempontjából fontos üzemi hőmérséklet néhány kulcsszerepet betöltő alkatrésznél szinte az indítással egy időben jöhessen létre.

 

Motor előmelegítő rendszer (elektromos) szerepe

 

A motor előmelegítő rendszer arra szolgál, hogy a hidegen indított motor is minél gyorsabban az optimális üzemi hőmérsékleten tudjon működni. A hideg alkatrészek, részegységek, a hideg üzemanyag és a hideg levegő mind olyan tényezők, amelyek a motor indításakor az optimálistól lényegesen eltérő körülményeket idéznek elő, olyanokat, amelyek nem segítik elő, a legjobb üzemanyag-levegő keverék létrejöttét, ezen keresztül a motor hatékony üzemelését.


Keresse meg az autójához megfelelő motor előmelegítő rendszert:


A már felmelegedett alkatrészek, a megfelelően temperált levegő és üzemanyag elengedhetetlen feltétele a zökkenőmentes indításnak is, amit ugyancsak a motor előmelegítő rendszer biztosít.

 

A motor előmelegítése

 

Autó indítókulcsAz autó indítókulcsának elfordítása és a motor tényleges beindítása, az első robbanás létrejötte között eltelt egyre rövidülő időt használja a motor előmelegítő rendszer arra, hogy elektromos energia, fűtőszálak és egyéb elektromos segédalkatrészek felhasználásával és működtetésével a szükséges hőmérsékletre temperálja az autó motorjának a befecskendezést, a sűrítést és a gyújtást vezérlő és végrehajtó alkatrészeit. Ezzel szinte a motor első fordulatától kezdve olyan hőmérsékleten dolgozhatnak ezek az alkatrészek, amilyen hőmérsékleten korábban csak a motor több percig is eltartó „bemelegítése” után voltak képesek.