AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fűtőtest doboz választása.

Fűtőtest doboz gondoskodik arról az autóban is, hogy a fűtőtest ne közvetlenül érintkezzen az utasokkal, védve őket az esetleges magas hőmérséklettől, illetve a fűtőtestet a sérüléstől.

 

A fűtőtest doboz két funkciója

 

A fűtőtestet doboz két funkciója közül nehéz megmondani, hogy mi a fontosabb. Az, hogy megvédje a fűtőtestet a mechanikus sérülésektől, a szennyeződésektől, vagy az, hogy az esetleges magas hőmérséklete sérülést, vagy kellemetlen érzetet okozzon az utasoknak. A fűtés doboz harmadik funkciója, hogy nyílásaival, illetve az esetleg állítható lamellákkal a kívánt irányba terelje a meleg levegőt, akkor is, ha annak áramlását nem segíti ventilátor.


Keresse meg autójához megfelelő fűtőtest dobozt:


A doboz anyaga általában műanyag, amelynek a hőtágulása szinte nulla és elég szilárd is, hogy a védő funkcióját el tudja látni, illetve a felülete könnyen tisztítható.

 

A fűtőtest doboz elhelyezése és a dizájn

 

A fűtőtest doboz gyakorlati jelentősége mellett nem elhanyagolható, milyen a külleme. Ez természetesen minden elemre vonatkozik, ami az utastérben található és nem véletlen, hogy az autó tervezésekor a belső tér kialakítására külön dizájnereket alkalmaznak, akik – természetesen – a külcsín mellett nagy hangsúlyt helyeznek azok funkcionalitására is. Ritkán fordul elő, de megesik, hogy a fűtés doboz olyan mértékben sérül, hogy cserére szorul. Ilyenkor gondosan kell kiválasztani, mert nem csak az autó márkájára, az adott modellre és az évjáratra kell tekintettel lenni, de oda kell figyelni például a belső tér színharmóniájára is.