AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Forró levegő terelő választása.

Forró levegő terelő gondoskodik arról, hogy az autó motorjának működése közben keletkező hő, amelyet a környező levegő átvesz elvezethető legyen a motor és minden olyan berendezés környékéről, amelynek működésére a magas hőmérséklet rossz hatással lenne.

 

Forró levegő terelő funkciója

 

A forró levegő terelő egy nagyon egyszerűnek látszó, passzív alkatrész, nincsenek benne bonyolult alkatrészek, érzékelők, vezérlők és egyéb ketyerék, hiszen valójában egy meghatározott formába préselt lemezről van szó. A forró levegő terelőnek tehát semmi más feladata nincs, mint hogy a motor működés közben felmelegedett levegőt a megfelelő irányba terelje, hogy az a lehető leggyorsabban szállíthassa el a felesleges hőmennyiséget az olyan alkatrészek közeléből...


Keresse meg autójához megfelelő forró levegő terelőt:


...amelyeknek erre a hőre semmi szükségük nincs, sőt a magas hőmérséklet még kárt is okozhatna bennük.

 

Mit várunk egy ilyen alkatrésztől?

 

A forró levegő terelő funkciója következtében a formájának és az anyagának számos fontos feltételnek kell eleget tennie. Mondjuk mindjárt állnia kell a magas hőmérsékletet és az sem okozhat kárt benne, ha menet közben ez a hőmérséklet rapid módon csökken a külső hatásokra, amikor vízzel, hóval, vagy hideg levegővel érintkezi. Azaz bírnia kell a hőmérséklet ingadozást, mégpedig úgy, hogy közben sem az alakja, sem egyéb tulajdonságai ne változzanak meg, legfőképpen ne menjen tönkre, ne törjön, ne hajoljon el, ne szakadjon le a rögzítése helyéről, hiszen az autó mozgása miatt erős mechanikai igénybevételnek is ki van téve. Ha nem bírja a gyűrődést vagy bármilyen trauma éri, a forró levegő terelőt is cserélni kell.