AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mutatóskála, gyújtásállítás választása.


A gyújtásnak több nagyon fontos alkatrésze van, ilyen például többek között a gyújtás mutatóskála, amelyek a legtöbb alkatrész üzletben, webáruházban és autószervizben meg lehet rendelni, és ha az utolsó választja, akkor ott helyben a szervizben be is szerelik önnek az alkatrészt. A gyújtásállítás pedig egy folyamat, amely során utánaállítjuk a már egyszer beállított gyújtást, és ebben az esetben is elkerülhetetlen az, hogy szerelőhöz forduljon, hiszen az rendelkezik az ehhez szükséges eszközökkel és szakértelemmel is.

Gyújtás mutatóskála

A gyújtás mutatóskála egy elengedhetetlen része a gyújtásnak, hiszen a nevében is benne van, a skála mutatja meg nekünk a gyújtás értékeit. A gyújtás során egy szikra keletkezik, ami és ez elkezd izzani a kellő hőfokra, majd ettől meggyullad a hengerekben levő üzemanyag és levegő keveréke, ez pedig a dugattyút is mozgásba hozza a hengerben. Amennyiben meghibásodik a mutatóskála, csak cserére van lehetőség, javításra nincs, ezért egy új alkatrészre kell szert tenni, amit csakis egy szakképzett szerelő szerelhet be, mert a gyújtás alkatrészeivel nem érdemes játszani. 


Keresse meg az autójához megfelelő gyújtás mutatóskála alkatrészt:


Gyújtásállítás

A motor akkor működik a leghatékonyabban, ha a hengerben levő robbanás akkor keletkezik, amikor a felső holtpontban van a dugattyú. Az ideálistól eltérő gyújtásbeállítás miatt üzemanyag túlfogyasztás is bekövetkezhet, illetve a teljesítmény is nagyban csökkenhet, ezért kell a gyújtásállítás. A gyújtásállítás is olyasvalami, amit mindenképpen egy autószervizben kell elvégeztetni szakképzett autószerelőkkel, hiszen a gyújtás miatt indul el maga az autó is, tehát olyasvalaki, aki nem erre szakképzett, nem fogja tudni megfelelően elvégezni a gyújtásállítást, márpedig azzal nem szabad melléfogni a biztonságos vezetés érdekében.