AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Lámpa emlékeztető választása.

A lámpa emlékeztető hangjelzéssel figyelmezteti a járművezetőt, ha járművén égve hagyta a fényszórót, a motor működésének leállása után, elkerülve így az akkumulátor lemerülését.

Lámpa emlékeztető működése

A lámpa emlékeztető működése nagyon egyszerű. Ha a motor működése leáll, és a fényszóró még mindig világít, a beszerelt relé ezt érzékelni fogja, és ekkor adja ki a hangjelzést, figyelmeztetve így a vezetőt, hogy még az autóból kiszállás előtt, kapcsolja ki. A relé és a hangjelző is kicsi, nagyon könnyű, valamint a beszerelése sem igényel nagy munkát. Van két vezeték az érzékelőn, az egyik a táp, a másik a test. A tápot úgy kell bekötni, hogy a felkapcsolt világítás, 12V-t kapjon, a testet pedig az ajtókapcsolóra kell rákötni. Ez úgy fog működik, hogy az áramkör akkor zár, amikor megy a világítás, és a kinyitott ajtónál fog hangjelzést adni. Ha nem megy a világítás, nem kap feszültséget, viszont ha csukva az ajtó, és ég a világítás, akkor ugyan kap feszültséget, de nem kap testet, és így nem ad ki hangjelzést sem.


Keresse meg az autójához megfelelő lámpa emlékeztetőt:


Lámpa emlékeztető előnyei

Autó a naplementébenLámpa emlékeztetővel, bár még a régebbi autók nincsenek felszerelve, de az újabbaknál már alkalmazzák ezt a praktikus megoldást. Ha Ön elállítja a motort, és kinyitja az ajtót, az érzékelő relé jelezni fog, így elkerülhetjük az akkumulátor esetleges lemerülését. Ezzel meghosszabbíthatja annak élettartamát. Kellemetlen, amikor a felkapcsolva maradt fényszóró, lemeríti az akkumulátorunkat, és nem tudjuk begyújtani a kocsinkat. Ez előfordulhat még, az úgy felejtett rádióval, vagy olvasólámpával is. Ilyenkor a „bikázást” szokták alkalmazni, de ennek elkerülése érdekében, érdemes a lámpa emlékeztető megvásárlása és beszerelése, hisz nem drága, könnyű bekötni és biztosra mehetünk, hogy a járművünk áramforrása nem merül le és gyújtáskor a motor működésbe fog lépni.