AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogógáz visszavezetés (AGR) választása.

Kipufogógáz visszavezetés (AGR) segítségével érhető el a korszerű négy ütemű motoroknál a megkövetel környezetkímélő üzemmód. Ezzel csökkentető a kipufogógáz NOx (a NO, a NO2 és a NO3 együttes jelölése) tartalma. Böngésszen kapcsolódó autó érzékelő, jeladó, kapcsoló, elektronika autóalkatrész kínálatunkból!

A kipufogógáz visszavezetést (AGR) a jobb motorok kényszerítik ki

A korszerű motorok nagy fajlagos teljesítményével együtt jár egy nem kívánatos jelenség: az égési csúcshőmérséklet növekedése, a nitrogén-oxidok megjelenése, ami súlyos egészségkárosító kockázatokat hordoz. A kipufogógáz egy részét visszavezetik az égéstérbe, ezáltal csökken az égési csúcshőmérséklet.


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogógáz visszavezetés (AGR) alkatrészt:


Kipufogógáz visszavezetés érzékelőA visszavezetésre két módszer is kínálkozik: a belső és a külső kipufogógáz visszavezetés. A belső kipufogógáz visszavezetés a szívó és a kipufogószelepek összenyitásával valósul meg. Ezen az úton csak csekély mértékű visszavezetés érhető el. A hatékonyabb külső visszavezetés komolyan vezérlési feladatokat igényel. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A korszerű kipufogógáz visszavezetés folyamata

Korszerű motorok esetén a visszavezetés szabályzottan megy végbe, a befecskendezés vezérlése csak meghatározott működési feltételek teljesülése esetén, működteti a kipufogógáz visszavezetését közvetlenül végző EGR (német nyelvterületen: AGR) szelepet. Alapjáraton szükségtelen a visszavezetés, míg teljes terhelésnél a bekövetkező teljesítmény vesztés miatt általában nincs, vagy csekély mértékű. Dízel rendszerek esetében általánosan elmondható, hogy az EGR-rendszernek nagyobb szerepe van, a motor által beszívott gáz akár 70 százaléka is származhat innen. Otto motorok esetében a visszavezetett kipufogógázok aránya a szakirodalom szerint legfeljebb 15-20 százalék.

Kipufogógáz visszavezetés (AGR) érzékelő működési ábra